Hlavní obsah
3,3
(73)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Proč je lepší připravit si domácí granolu, tedy ochucené a pečené ovesné vločky? Máte naprostou jistotu složení a spolehlivě ji můžete zařadit do svého zdravého jídelníčku. Žádná zbytečná spousta cukru, žádná éčka – jen čistá chuť zdravých potravin.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 zavařovací sklenici
  • 2 ks jablek
  • 30 g medu
  • 30 g másla
  • 2 lžičky skořice
  • 130 g ovesných vloček
  • 70 g špaldových vloček
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce chia semínek
Článek

Postup

01.

Větší jablka oloupejte. Jedno nakrájejte na kostičky velké 0,5 cm. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.

02.

Druhé jablko nastrouhejte najemno a vložte do větší mísy.

03.

Med s máslem nechte společně rozehřát a přilijte do mísy k nastrouhanému jablku. Přisypte skořici a promíchejte.

04.

Do mísy dejte zbylé ingredience, dokonale promíchejte s jablečnou směsí a nechte 5 minut nasáknout. Poté rozprostřete na další plech vyložený pečicím papírem a oba plechy vložte do trouby vyhřáté na 150 °C na 35–40 minut. Granolu každých 10 minut promíchávejte, aby se rovnoměrně prosušila.

05.

Nakonec smíchejte sušená jablka s granolou. Skladujte v uzavíratelné sklenici nebo krabici, kam se nedostane vlhkost.

06.

Do hotové granoly můžete vmíchat hrst rozinek.

Jak by měla vypadat zdravá snídaně? Inspirujte se tipy na sladkou i slanou variantu. A pokud nestíháte, umixujte si výživnou dobrotu na cestu do práce.

Reklama

Související témata:

Načítám