Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Jablka dodají každému dezertu na vláčnosti, a když se jejich úžasná chuť ještě propojí s kakaem, ideální dezert je na světě. Muffinky, které jsou nazdobené jako medvídek, ocení nejen děti, ale i vy, protože několik dní chutnají, jako byste je vytáhli z trouby.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
18 muffinů
  • 3 ks vejce
    3
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g polohrubé mouky
    1
  • 80 g másla
    7
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 ks kypřicího prášku do pečiva
    1
  • 300 g jablek
  • 1 ks citronu
  • 36 ks sušených meruněk
  • 18 ks borůvek
  • 1 balení gelového potravinářského barviva
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Muffiny - malé dortíčky, tak akorát do ruky. Dají se připravit jak nasladko, tak naslano. Které jsou vaše oblíbené?

Postup

01.

Vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do nadýchané světlé pěny. Poté zašlehejte změklé máslo. Jablka očistěte, nastrouhejte nahrubo a zakápněte je citronovou šťávou.

02.

Do vaječné směsi zlehka zapracujte jablka, mouku, kakao a kypřicí prášek. Těstem plňte muffinové formičky vyložené papírovým košíčkem a pečte při 190 °C asi 15-20 minut.

03.

Hotové muffiny nechte vychladnout a zdobte sušenými meruňkami, borůvkami a ozdobnými tubičkami do vzhledu medvídka.

Tip: Aby meruňková ouška lépe držela, muffiny lehce nařízněte a pak do řezu vsuňte polovinu sušené meruňky. Na čumák přilepte meruňku potravinářským barvivem a to samé udělejte i s borůvkou. Oči pak stačí namalovat jedlými barvami.

Načítám