Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Zbyly vám špagety od oběda a je vám líto je vyhodit? Upečte z nich božské muffiny s masovými kuličkami. Jsou na pohled lákavé a chutnají skvěle. Dokonce tak moc, že příště budete naschvál vařit o porci špaget navíc.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1/2 balení špaget
  • 1 lžíce soli do vody na vaření
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 ks vejce
  • 200 ml rajčatové omáčky
  • 1 ks šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla na vymazání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1/4 lžíce pepře
  • 1 lžička provensálského koření
Článek

Špagetové muffiny jsou hravý způsob, jak můžete zužitkovat zbytky z předešlého dne. Využít na ně můžete například boloňskou omáčku nebo obyčejný kečup. Parmazán můžete nahradit čedarem nebo mozzarellou a masové kuličky lze klidně vynechat. Ale byla by to škoda!

01.

Nejprve klasicky uvařte špagety ve vroucí osolené vodě (můžete využít i ty, které jste uvařili k jinému pokrmu a zbyly vám). Pak je sceďte, nechte prochladnout, promíchejte je s nastrouhaným parmazánem, vejcem a solí.

02.

Špagetovou směs poté nandejte do máslem vymazané formy na muffiny.

03.

Mleté maso smíchejte s utřeným česnekem, nasekanou šalotkou a kořením. Vytvořte malé kuličky, které položte do muffinových formiček, potřete olejem a pečte při 180 °C asi 20 minut.

04.

Mezitím prohřejte omáčku, kterou hotové muffinky polejte. Podávejte ozdobené parmazánem a bazalkou.

Jste fanouškem slaných muffinů? Zkuste dýňové, které voní po koření.

Načítám