Hlavní obsah
4,6
(11)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Recept na tyto výborné nadýchané koblihy z tvarohového těsta je vyladěný do dokonalosti. Postup je přitom tak jednoduchý! Pak už stačí jen servírovat s oblíbenou zavařeninou nebo čokoládovou pomazánkou.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
Na koblihy
  • 3 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce rumu
  • 260 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
Na dokončení
  • 500 g 100% tuku na pečení
  • 1 lžíce moučkového cukru
Článek

Postup

01.

Nejprve umixujte elektrickým šlehačem vejce s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny, bude to trvat asi 3 minuty.

02.

Do této vaječné pěny ruční metlou zlehka vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt a rum.

03.

Pak přes síto přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Vařečkou zamíchejte, vznikne lepivé těsto.

04.

V širším hrnci nechte zahřát tuk nebo olej. Kouskem těsta vyzkoušejte, jestli už se v něm dá smažit. Pak větší lžící nabírejte těsto a smažte koblihy dozlatova z obou stran.

Foto: Svatava Vašková

Hotové koblihy nechte zbavit přebytečného tuku na papírové utěrce, pak je pocukrujte a servírujte s marmeládou nebo čokoládou Foto: Svatava Vašková

Reklama