Hlavní obsah
3,8
(17)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Tahle bábovka je určená především milovníkům tyčinky Bounty (respektive kombinace kokosu a čokolády) a všem těm, kteří chtějí na víkend upéct něco dobrého, ale nestíhají nákup – těsto připravíte ze samých trvanlivých potravin, takže když se dobře předzásobíte, upečete ji kdykoli.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 150 g másla
  • 4 ks vejce
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g kokosu
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 80 g mléčné čokolády
  • 1 lžíce tuku
Článek

01.

Vejce a máslo vyndejte z lednice s předstihem, aby stihly zteplat. Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte kokosem nebo moukou. Troubu předehřejte na 170 °C. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh.

02.

Změklé máslo šlehejte se žloutky asi 5 minut do nadýchané pěny, vmíchejte slazené kondenzované mléko, mouku, kokos a kypřicí prášek a na konec opatrně stěrkou zapracujte bílkový sníh. Vlijte do formy a pečte asi 50 minut nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

03.

Nechte 10 až 15 minut vychladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku. Vychladlou bábovku přelijte polevou z rozpuštěné mléčné či hořké čokolády se lžící slunečnicového oleje nebo kokosového tuku.

Foto: Kateřina Harudová

Kombinace kokosu a čokolády je klasika, co se nepřejíFoto: Kateřina Harudová

Slazené kondenzované mléko se hodí mít doma, využijete ho do cheesecaku i do perníčkového likéru, který vám báječně provoní Vánoce.

Reklama

Načítám