Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tahle bábovka je parádně vláčná i třetí den (ačkoli tak dlouho málokdy vydrží), suroviny nemusíte vážit a výsledek je famózní.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Těsto
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 hrnek celého máku
  • 2,5 hrnku hladké mouky
    1
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 3/4 hrnku mléka
    7
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Rozhodně se nebojte celého máku – díky němu je bábovka nejen plná živin a chuti, ale taky krásně křupavá.

Postup

01.

Troubu vyhřejte na 150 °C, ořechy nasekejte najemno a formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou nebo ještě lépe strouhankou. S tou je bábovka ještě křupavější. Hrnek použijte o obsahu asi 220 ml.

02.

Všechny suroviny pak jednoduše promíchejte, jen mléka případně dejte o něco více – záleží na savosti mouky, někdy je třeba celý hrnek. Vlijte do formy a pečte asi hodinu nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.  

03.

Nechte vychladnout ve formě, poté vyklopte.

04.

Před podáváním můžete ještě pocukrovat.

Tip: Vlašské ořechy se k máku až překvapivě dobře hodí, ale pokud je nemáte rádi nebo trpíte alergií, vyměňte je za mandle.

Související témata:

Načítám