Hlavní obsah

Jistě znáte tu pohádku, když pejsek s kočičkou pekli dort. Nepečená střecha se nese v podobném duchu, ale výsledek stojí za to!

40 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
Základ
  • 1 plechovka ananasu
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 1 balíček čokoládových trubiček
    1
    7
  • 1 balení Florenta oplatků
    1
    6
    7
  • 1 balení piškotů
    1
    3
  • 1 hrnek čerstvého ovoce
První krém
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 1 lžička ztužovače šlehačky
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 1 vanička polotučného tvarohu
    7
Druhý krém
  • 50 g karamelového pudinku
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 1 lžička ztužovače šlehačky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Formu na srnčí hřbet vyložte alobalem. Na dno vyskládejte piškoty a strany vyložte podlouhlými oplatkami Florenta (ty tam dejte jen v případě, že můžete dort nechat delší dobu uležet, jinak se vám bude špatně krájet).

02.

V jedné míse ušlehejte šlehačku se ztužovačem a přidejte tvaroh a vanilkové cukry. Polovinu krému pak opatrně naneste na piškoty. Následuje vrstva koleček ananasu, druhá polovina krému a vrstva čokoládových trubiček.

03.

V další míse si ušlehejte druhou šlehačku se ztužovačem, přidejte vychladlý pudink a krém dobře promíchejte. Tento druhý krém pak naneste na čokoládové trubičky. Následuje vrstva ananasu, zbylého krému a nakonec i závěrečná s piškoty.

04.

Nechte přes noc uležet v lednici.

Související témata:

Načítám