Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kombinovat banán s čokoládou je tak trochu klasika. My ji ale obohatíme o avokádo a datle. Ochutnejte náš speciální koláč!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Těsto
  • 1 hrnek ovesných vloček
    1
  • 1 hrnek datlí
Náplň
  • 1 ks avokáda
  • 2 ks banánu
  • 4 lžíce kakaa
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 50 g hořké čokolády
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vločky a datle nasypte do stolního mixéru a rozmixujte je tak, že vznikne lepivá hmota. Tu rukama vtlačte do koláčové formy, kterou ideálně ještě vyložte pečicím papírem. Základ nechte v lednici ztuhnout a mezitím připravte náplň.

02.

Mixér vypláchněte od vloček a naplňte ho kousky avokáda, banánů, kakaem a cukrem. Suroviny rozmixujte do hladkého krému, který rozetřete na ztuhlý vločkový základ. Čokoládu nasekejte, posypte jí koláč a vraťte ho zpět do lednice ztuhnout na minimálně 2 hodiny.

Načítám