Hlavní obsah

Kdo by neměl rád tvaroh? Vyzkoušejte skvělý nákyp, na kterém si pochutnají velcí i malí!

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 zapékací mísu
  • 400 g měkkého tvarohu
    7
  • 4 ks žloutků
    3
  • 60 g hrubé mouky
    1
  • 100 g mandlí
    8
  • 2 dl smetany
    7
  • 1 hrst rozinek
  • 1 špetka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 ks bílku
    3
  • 80 g cukru krupice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do tvarohu vmíchejte žloutky, mouku a mandle. Přidejte smetanu, spařené rozinky, sůl a vanilkový cukr. Opatrně vmíchejte sníh z bílků, do kterého jste postupně přidaly pískový cukr.

02.

Těsto dejte do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečte v mírně předehřáté troubě asi 40 minut. Na talířcích můžete ještě přelít ovocným sirupem.

Související témata:

Načítám