Článek
Postup
01.
Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem.
02.
Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180 stupních na 7–8 minut.
03.
Vyšlehejte šlehačku do tuha a nalámanou čokoládu rozpusťte. V misce nad párou vyšlehejte žloutky s cukrem do hladké pěny. Tu pak spolu se zchladlou čokoládou opatrně vmíchejte do šlehačky. Želatinový ztužovač do šlehačky rozmíchejte podle návodu ve vodě a ihned vmíchejte do krému.
04.
Kruhovými formičkami vysokými asi 6 centimetrů vykrojte z vychladlého korpusu „dno“ dezertu. Do formičky nalijte na korpus krém a dejte asi na hodinu ztuhnout do lednice. Nakonec navrch dejte ovoce a přelijte tekutou želatinou nebo cukrářským želé. Dejte znovu ještě asi na hodinu chladit. Před podáváním dezerty vytlačte z formičky (želé případně od ní odlepte nožem) a z boků lehce obalte v mandlových lupíncích. Hotovo, můžete podávat!