Hlavní obsah

Hříšně dobré: křehké šátečky plněné hruškami, ořechy a čokoládou

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Oslaďte si život! Listové šátečky, které v sobě kombinují skvělou chuť hrušek, vlašských ořechů a hořké čokolády, vás dostanou! Jsou vskutku jednoduché a hotové během chvíle.

Článek

Křehké listové šátečky jsou vhodnou volbou pro jakoukoliv příležitost. Ať už si budete chtít zpříjemnit chladná podzimní rána, nebo vykouzlit úsměv na tváři plánované návštěvě, úspěch je zaručen.

Hruškové šátečky s ořechy a čokoládou

Na 24 šátečků potřebujete: 500 g listového těsta, 2 hrušky, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci másla, 2 lžičky skořicového cukru, 1 lžičku vanilkového extraktu, 1 lžičku medu, tabulku hořké čokolády (70 % kakaa), 50 g vlašských ořechů, 1 vejce, hladkou mouku na vyválení

Postup: Hrušky opláchněte, vykrojte střed a i se slupkou nakrájejte na malé kousky. Pokapejte citronovou šťávou a osmahněte na rozpuštěném másle. Přidejte skořicový cukr, vanilkový extrakt, med a promíchejte. Odstavte a nechte vychladnout.

Listové těsto pomoučněném válu rozválejte na obdélník a pomocí rádýlka vykrájejte 24 čtverců o délce strany asi 10 cm. Čokoládu rozlámejte na kostičky a vložte do každého čtverce. Přidejte lžičku hruškové náplně a vlašský ořech. Spojte protilehlé rohy a pomocí vidličky kraje upevněte.

Šátečky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte ve vyhřáté troubě na 190 stupňů asi 25 minut dozlatova.

Tip: Šátečky potřené rozšlehaným vejcem můžete posypat nasekanými vlašskými ořechy a po dopečení moučkovým cukrem.

Jaké recepty s hruškami připravujete nejraději vy? Vyzkoušejte náš podzimní koláč s hruškami, ořechy a nivou.

Reklama

Načítám