Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Vanilková omáčka je jednoduchá a kromě námi připravených dezertů ji můžete používat na mnoho dalších. Luxusní je na jablečném chlebíčku!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chlebíček
  • 2 ks jablek
  • 100 g lískových oříšků
    8
  • 100 g špaldová mouka
    1
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 ks vejce
    3
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 1 hrst rozinek
  • 100 ml oleje
  • 2 lžíce bílého jogurtu
    7
  • 1 lžička citronové kůry
  • 300 ml vanilkové omáčky
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Lískové ořechy opražte na suché pánvi a rozinky namočte v trošce vody. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Pak přidejte mouky smíchané s práškem do pečiva, jogurt, olej, citronovou kůru a vše důkladně ušlehejte. Nakonec do těsta vmíchejte jablka, rozinky a oříšky.

02.

Těsto nalejte do formy vyložené pečicím papírem a chlebíček pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Pak ho vyklopte na mřížku, nechte vychladnout a nakrájené plátky při podávání přelejte vanilkovou omáčkou.

Související témata:

Načítám