Článek
Postup
01.
Z kostky rozdrobeného droždí, trochy cukru, trochy polohrubé mouky a pár lžic vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Na mírném plamínku si nahřejte 100 g másla spolu s 80 g medu a utřete hmotu se dvěma žloutky. V míse přidejte kvásek, špetku soli, půl kila polohrubé mouky, čtvrt litru mléka a těsto propracujte.
02.
Nechte chvilku odpočinout – vykynout – a vyválejte asi půl centimetru silný plát, ze kterého vykrájejte kolečka asi velikosti koblihy (můžete použít místo vykrajovátka sklenici). Kolečka na vymaštěném plechu nechte znova vykynout a rádýlkem nebo tupým nožem je namřížkujte. Potřete rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečte dozlatova. Vychladlé už necukrujte, ale potřete medem.