Článek
Postup
01.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte asi 3 lžíce cukru a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte med a koření, vše důkladně promíchejte a nechte zchladnout. Troubu zapněte na 180 stupňů.
02.
Vzniklou hmotu přelijte do mísy, přidejte mléko, žloutky, mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem a mléko a zadělejte tužší těsto.
03.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který vmíchejte do těsta, a to nalijte do vymazané formy. Pečte asi 45 minut, dokud do středu zapíchnutou špejli nevyndáte suchou.
04.
Hotový perník nechte vychladnout a následně ho dvakrát prokrojte. Jednotlivé vrstvy promažte připravenými povidly (pokud jsou tuhá, trochu je zahřejte, aby povolila), stejně jako povrch. Teď už stačí posypat mandlovými lupínky a podávat!