Hlavní obsah
3,6
(25)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Že jste v pečení spíše začátečníci a hledáte recept na efektivní a jednoduchou bábovku? Vyzkoušejte tuto snadnou pudinkovou s přípravou do 15 minut. Výsledek je přitom naprosto luxusní.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 180 g dětské krupičky
  • 50 g cukru
  • 2 ks vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 200 g čokoládového pudinku
  • 200 g vanilkového pudinku
Článek

Tato mramorová bábovka je velmi jednoduchá na přípravu – do těsta se jako zvláčňující složka přidává hotový pudink. Můžete ho koupit anebo si ho sami uvařit. A použít lze i kupovaný proteinový pudink: zvýšíte tak podíl bílkovin a moučník vás zasytí na delší dobu. Pokud máte problém s laktózou, připravte si domácí pudink z rostlinného nápoje.

Postup

01.

Do misky dejte polovinu množství krupičky, polovinu množství cukru, polovinu kypřicího prášku a zamíchejte. Do této směsi zamíchejte vejce a určené množství hotového vanilkového pudinku (nesmí být horký, pudink by měl mít pokojovou teplotu). Vznikne světlá část, kterou budete posléze kombinovat s tmavou částí těsta.

02.

Tmavou část těsta získáte stejně: v druhé míse smíchejte zbylou polovinu sypkých surovin a poté přidejte druhé vejce a hotový čokoládový pudink.

03.

Do vymazané a vysypané bábovkové formy dejte nejprve 1/2 světlého těsta, poté rovnoměrně přidejte 1/2 tmavého těsta, následně zbytek světlého těsta a nakonec zbytek tmavého těsta.

04.

Vložte do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečte 20 až 25 minut. Zkontrolujte bábovku špejlí: je-li špejle po vytažení z těsta suchá, bábovka je hotová.

05.

Po upečení nechejte bábovku zcela vychladnout a poté ji vyklopte z formy, nakrájejte a servírujte.

Nemáte bábovkovou formu? Můžete ze stejného těsta jednoduše upéct (třeba v dortové formě) koláč zebra, což je variace na mramorovou bábovku.

Načítám