Hlavní obsah

Blesková hrnková bábovka s přesnídávkou a slaným karamelem

Hodnocení:
(333)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Že máte po víkendovém obědě chuť na něco sladkého a nechcete přípravou strávit déle než 20 minut? Pak pro vás máme řešení v podobě bleskové hrnkové bábovky s kakaem a jablečným pyré. Zdravější rychlovka, která váš mlsný jazýček zaručeně uspokojí.

Ingredience pro:
1 bábovku
Na těsto
  • 2.5 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 sklenička jablečné přesnídávky
Na polevu
  • 4 lžíce másla
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/2 kelímku 30% smetany ke šlehání
  • 1 špetka soli
Na vymazání
  • máslo
  • hrubá mouka
Článek

Postup

Krok 1: V jedné míse smíchejte suché suroviny: mouku, cukr, kakao, sodu a sůl. Zvlášť smíchejte mokré suroviny: olej, vejce a přesnídávku.

Krok 2: Nyní vmíchejte tekutou směs do sypké, promíchejte a vzniklé těsto vlijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.

Krok 3: Kakaovou bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 až 60 minut. Bábovka je hotová, když špejle po vytažení z bábovky zůstává suchá.

Krok 4: Bábovku nechejte zcela vychladnout a poté ji vyklopte z formy. Zatímco bábovka chladne, připravte polevu. V kastrůlku rozpusťte cukr, přidejte máslo, smetanu a sůl a nechte chvíli provařit, dokud směs nezhoustne. Polevou polijte vychladlou bábovku.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Výborná karamelová poleva udělá z jednoduché bábovky slavnostní moučník

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek