Článek
Šťavnatá, voňavá a jednoduchá! Tahle tvarohová buchta s ostružinami je jako stvořená pro období, kdy jsou keře obsypané tmavými plody. Kombinace jemného těsta, krémového tvarohu a sladkokyselých ostružin z ní dělá skvělý moučník ke kávě, na piknik nebo jako sladkou tečku po obědě. Zvládne ji i začátečník – a pokud si pohrajete s tvarohovou náplní, můžete vytvořit krásný mramorový vzor, který potěší i oči.
Postup
01.
02.
Směs suchých surovin přesypejte do mísy s vaječnou směsí a důkladně promíchejte. V prázdné míse připravte náplň: smíchejte tvaroh, vejce, pudink a cukr.
03.
Plech vyložte pečicím papírem a hotové těsto do něj nalijte. Pak na něj lžící rozmístěte kopečky tvarohové náplně. Chcete-li získat efektní barevné vzory, vezměte párátko či špejli a jednoduše jím těsto s náplní ve vlnkách projeďte. Navrch rozložte ostružiny a plech vložte do vyhřáté trouby.
04.
Pečte při 180 °C asi 30 minut. Po zchladnutí krájejte buchtu na porce, poprašte moučkovým cukrem a ozdobte čerstvými ostružinami.