Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Sice o trochu dražší, ale zato vynikající jídlo. Brambory zapékané s lososem, hráškem a čedarem vám určitě zachutnají.

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 650 g brambor
  • 200 g lososa ve vlastní šťávě
  • 100 g uzeného lososa
  • 200 g sterilovaného hrášku
  • 200 ml zakysané smetany
  • 200 g vyzrálého čedaru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Oloupané brambory nakrájejte na silnější plátky a uvařte. Slijte je a nasypte do zapékací misky. Přidejte hrášek (pokud používáte mražený, přihoďte ho na poslední minutku k vařícím se bramborám) a na kousky pokrájeného uzeného i konzervovaného lososa. U toho si dejte pozor – zřejmě budete muset vypreparovat pár kostiček.

02.

Všechny suroviny v misce promíchejte, aby byly rovnoměrně rozložené, ale dejte pozor, ať nerozmačkáte brambory. Osolte, opepřete, na vrch brambor rozetřete smetanu a zasypte je čedarem.

03.

Dejte tak zhruba na 20 minut do trouby zapéct, dokud sýr nezezlátne.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 117 kJ
Bílkoviny52,53 g
Tuky39,12 g
Sacharidy42,53 g
Sůl4,5 g
SAFA20,96 g
Vláknina8,67 g
Cukry6,3 g
Související témata:

Načítám