Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Nevšední závin, který chutná skvěle. Připravte ho s vaječno-hráškovou náplní.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
  • 1 ks kuřecích prsou
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 50 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst mraženého hrášku
  • 4 ks vejce
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 balení listového těsta
  • 1 lžíce kečupu
Článek

Postup

01.

Zlehka naklepejte kuřecí prsa, osolte, opepřete a potřená olejem je nechte v lednici. Zatím na pánvičce zpěňte nudličky slaniny, kostičky cibule a drobně posekaný česnek. Na nich nechte orestovat mražený hrášek.

02.

V hrnečku rozšlehejte tři vejce se solí, mletou paprikou nebo třeba grilovacím kořením a zelenými posekanými bylinkami. Až se zdá hrášek měkký, vmíchejte vajíčkovou směs, ještě chvíli míchejte a nechte vychladnout.

03.

Na plát listového těsta natřete kečup, přidejtete marinovaná prsíčka a potřete je hráškovo-vaječnou náplní. Dobře zabalte, potřete vajíčkem, propíchejte a na pečicím papíře nechte v předehřáté troubě asi 40 minut.

Související témata:

Načítám