Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Errorcz, Shutterstock.com

Foto: Errorcz, Shutterstock.com

Z pečených paprik snadno vyrobíte univerzální pochoutku, která by se dala nazvat instantním létem ve skleničce: nasládlé pečené papriky naložené v česnekovém olivovém oleji.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 skleničku
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Papriky omyjte a v celku asi 30 minut na 200 stupňů pečte, až jim ztmavne a zkrabatí se slupka. Ihned je přemístěte do uzavíratelné nádoby nebo plastového sáčku a nechte 20 minut zapařit.

02.

Poté papriky oloupejte a odstraňte z nich zrníčka. Dno vyčištěné skleničky vyložte plátky česneku, na něj navrstvěte proužky papriky a zalejte olejem zahřátým na 90 stupňů.

Tip

V lednici vám papriky vydrží až tři měsíce, v mrazáku pak rok. Ochucený olej pak použijte do salátu nebo na potření domácí pizzy. Příště zkuste do oleje přidat chilli nebo bylinky. Naložené papriky jsou výborné do kuskusu, sendvičů a těstovin nebo na středomořské jednohubky: opečené plátky pečiva potřete krémovým sýrem, poklaďte kousky paprik, pokapejte balzámovým octem a posypte čerstvě mletým pepřem.

Související témata:

Načítám