Hlavní obsah

Co vařit o víkendu: Recepty z paprik jsou jasná odpověď!

Foto: Esin Deniz, Shutterstock.com

Foto: Esin Deniz, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papriky mají jak pestrou škálu barev, tak chutí. Úplně se nabízejí, abyste si z nich připravili nějakou zeleninovou pochoutku. A proč zůstat jen u jedné? Od pomazánky po plněnou klasiku, v našich tipech na víkend si zajisté vyberete.

Článek

Na paprikové recepty byl u nás v rodině odborník můj děda. Dělal ty nejlepší plněné papriky s rajskou nebo lečo plné barev, na které jsem si ještě stihla vyprosit recept. Proto mám k této zelenině zvláštní pouto a zkusila z ní vybrat to nejlepší. Snad si pochutnáte a u talíře plného paprik prožijete stejně krásné okamžiky jako já.

Plněná klasika

Také u vás tento pokrm patřil k jedněm z mála, co se daly jíst ve školní jídelně? Rajská byla povětšinou dobrá a paprika opravdu naplněná. Sice převládala rýže, ale vy šetřit nemusíte. Užijte si klasiku se vším všudy.

Jde to i jinak

Pokud si přece jen hlídáte postavu nebo máte chuť na něco lehčího, ani vy se nemusíte o plněné papriky ochudit. Také milovníci méně tradičních chutí si zde najdou to své.

Náplni se meze nekladou

Papriky si svým tvarem a dutinou uvnitř vysloveně říkají o naplnění. Proč tedy bojovat s přírodou a nevyužít této skvělé vlastnosti?

Hlavní chod

Velká výhoda paprik je, že mají plnou chuť, která dokáže doplnit masité pokrmy, ale zvládne se na ní postavit i samostatný pokrm. Takové těstoviny s paprikami a pórkem sice mohou znít jako „chudé“ jídlo, ale opak je pravdou.

Inspirace ze zahraničí

Papriky si nezískaly jen tuzemskou kuchyni. Maďarsko a Mexiko jsou jejich pěstováním a zpracováním vyhlášené, takže kde jinde se inspirovat.

Papriky do zásoby

Chcete si uchovat letní chuť paprik i přes zimu? Schovejte je pod víčko a uvidíte, že až teploty padnou k nule, budete za ně ještě rádi. Například pikantní směs na topinky vás zahřeje i v lednu.

Načítám