Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

V dnešní době je parmezán k sehnání stejně tak snadno, jako třeba balkánský sýr nebo mozzarella. Právě proto vám dnes představíme pokrm, ve kterém hraje parmezán hlavní roli. Vyzkoušejte kuskus se zeleninou podle Kamily.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g kuskusu
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cukety
  • 500 g zeleného chřestu
  • 2 hrsti čerstvého hrášku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1/2 ks citronu
Článek

Postup

01.

Kuskus zalejte horkým vývarem, přiklopte pokličkou a nechte odpočívat.

02.

Mezitím vyloupejte hrášek, nakrájejte cuketu na kostičky, chřestu odlámejte konce (případně, je-li silnější, ho i oloupejte) a nakrájejte jej na asi centimetrové kousky.

03.

Na hlubší pánvi nechte rozpustit máslo a zeleninu na něm pár minut restujte (ne moc dlouho – ať zůstane křupavá). Pak přidejte kuskus, který mezitím vsákl všechnu vodu a změkl. Zasypte nastrouhaným parmezánem, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Na závěr prolejte šťávou z půlky citronu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 438,17 kJ
Bílkoviny13,65 g
Tuky11,35 g
Sacharidy46,1 g
Sůl2,7 g
SAFA5,6 g
Vláknina7,39 g
Cukry6,27 g
Související témata:

Načítám