Hlavní obsah
Foto: Alena Winnerová

Foto: Alena Winnerová

Dříve jídlo chudých, dnes delikatesa, kterou si můžete vychutnat jako dezert i sladký hlavní chod.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hladké mouky
    1
  • 4 ks vejce
    3
  • 1 špetka soli
  • 100 g másla
    7
  • 100 g máku
  • 1 hrstka cukru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup:

01.

Mouku nasypte na vál a uprostřed udělejte malý důlek, do kterého vyklepněte vejce, přidejte špetku soli a vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské folie a nechte jednu hodinu v chladnu odpočinout. 

02.

Poté těsto rozválejte na tenký plát a nakrájejte jej na 1 cm široké pruhy, které nechte chvíli oschnout. Dlouhé široké nudle uvařte doměkka ve vroucí osolené vodě, sceďte a promíchejte s rozpuštěným máslem, mákem a cukrem a podávejte.

Načítám