Hlavní obsah
Foto: Alena Winnerová

Foto: Alena Winnerová

Dříve jídlo chudých, dnes delikatesa, kterou si můžete vychutnat jako dezert i sladký hlavní chod.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 100 g másla
  • 100 g máku
  • 1 hrstka cukru
Článek

Postup:

01.

Mouku nasypte na vál a uprostřed udělejte malý důlek, do kterého vyklepněte vejce, přidejte špetku soli a vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské folie a nechte jednu hodinu v chladnu odpočinout. 

02.

Poté těsto rozválejte na tenký plát a nakrájejte jej na 1 cm široké pruhy, které nechte chvíli oschnout. Dlouhé široké nudle uvařte doměkka ve vroucí osolené vodě, sceďte a promíchejte s rozpuštěným máslem, mákem a cukrem a podávejte.

Načítám