Hlavní obsah

S jídlem roste chuť - i na sex!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Chuť na sex zvýší například celerFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Jídlo jako sexuální stimulátor bylo využíváno už od pravěku, oblíbené byly především byliny a koření. Nechejte se inspirovat!

Článek

Časopis Žena +

Cibule

Ve starověku se egyptští kněží důsledně vyhýbali zelené cibulce, aby dokázali ovládnout své sexuální touhy. Ze stejného důvodu pak byla cibulka zakázaným pokrmem i ve středověkých klášterech. Ne nadarmo je ,,cibulačka" francouzským národním pokrmem, kterým v bývalé pařížské tržnici končívaly časně ráno dlouhé noční tahy.

Celer

Podobné účinky se připisují i celeru. Také ten byl používán už ve starém Egyptě ke kultovním účelům a už tehdy se mu přisuzovala řada léčebných vlastností, mimo jiné právě zvýšení mužské potence a odstranění strachu ze sexuálního selhání.

Banány, granátová jablka, broskve, fíky

Za své účinky vděčí draslíku, kterého je nejvíc právě v banánech a fících. Zlepšují celkovou kondici, hlavně svalové napětí. V granátových jablkách byly objeveny aktivní složky podobné ženským hormonům, které vyvolávají sexuální žádostivost. Vhodné jsou i ořechy, které obsahují vitamin E a množství zinku a všechny druhy orientálních cukrovinek, zejména kandované ovoce a chalva.

Kardamon

Na jednom z prvních míst sexuálních stimulantů se umístil kardamon. V Evropě se poprvé objevil v 11. století. Užívají se plody a semena, která jsou bohatá na silice. Kardamon býval základní přísadou nápojů lásky v Orientu. Sexuální touhu zvyšuje nejen jeho požití, ale i pouhá vůně. Silice působí stimulačně na citově chladné a vážné osoby, kterým prý rozehřívá srdce. Podobné účinky má i koriandr a skořice.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Čokoláda je velmi známé afrodiziakumFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Plody moře, maso

Produkty moře zaručují sexuální výkonnost až do pozdního věku. Ale také červené maso vyvolává zvýšenou produkci adrenalinu, noradrenalinu a dopaminu. Ty podporují vzrušení a vyvolávají pocit dobré nálady. Vynikající jsou i ledvinky, výrazně povzbuzují sexuální apetenci, zejména jsou-li připraveny s cibulkou. V čínském lékařství se ledvinky používají přímo k léčení impotence. Dá se říci, že potraviny živočišného původu obecně působí jako dopink. Zvyšují pocit síly, agresivitu i sexuální aktivitu.

Čokoláda

Ke stimulantům patří i nápoj z čokolády. Říká se jí Montezumův nápoj, protože tento aztécký vládce ho pil ve velkém množství, aby dokázal uspokojit svůj početný harém. Vynikající účinky má údajně i zelený bylinný likér Chartreuse, dezertní vína, sekty nebo francouzské bílé víno Chablis, z něhož čarodějnice v Burgundsku vyráběly elixír lásky.

Časopis Žena +

Reklama

Související témata:

Načítám