Hlavní obsah

Rekonstrukce mlýnu jim trvala 10 let. Teď ho prodávají za miliony!

Foto: Profimedia

Mlýn sloužil k původnímu účelu až do roku 1926, kdy se rozbil. Renovován pro bydlení byl poprvé v roce 1975Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když manželé Catherine a Nick Edwardsovi před 10 lety kupovali mlýn v britském Pillingu, byla to ruina. Dnes je z něj pětipatrová rezidence, kterou prodávají v přepočtu za 18,5 milionu. Nahlédněte dovnitř!

Článek

Mlýn, který je už od roku 1808 dominantou anglického venkovského města Pilling v Lancashire, je na prodej! Před více než 10 lety ho koupili manželé Catherine a Nick Edwardsovi za 310 tisíc liber (11,5 milionu korun), zrekonstruovali ho a dnes ho opouštějí podle svých slov „s těžkým srdcem“. Ale zato s vidinou, že jim na účtě přistane 18,5 milionu korun.

Současní majitelé za ty roky proměnili mlýn v pětipatrovou rezidenci se třemi ložnicemi a unikátním výhledem do krajiny. Za mohutnými vstupními dubovými dveřmi v přízemí najdete první obyvatelnou místnost s krbem, čtyřmi původními mlýnskými kameny a břidlicovou podlahou. V přízemí nechybí ani prostorná kuchyně se žulovou pracovní deskou.

Foto: Profimedia

V přízemí najdete i původní mlýnské kamenyFoto: Profimedia

Schody vedou do prvního patra, kde narazíte na dvě malé ložnice a koupelnu.

Foto: Profimedia

Jedna z menších ložnicFoto: Profimedia

Druhé patro pak nabízí rodinný obývací pokoj s dřevěnou podlahou a se vstupem na balkon. První unikátní výhled do krajiny v oblasti Lake District!

Foto: Profimedia

Z této místnosti se dostanete na ochozFoto: Profimedia

Točité schodiště vede do třetího patra s hlavní ložnicí, čtvrté patro pak slouží jako pokoj pro koníčky majitelů a uložení knih.

Foto: Profimedia

Hlavní ložnice! Hledání zaobleného nábytku, který by kopíroval stěny, prý majitelé dávno vzdaliFoto: Profimedia

Páté patro dnes poskytuje skvělý výhled (a místo pro skladování věcí), dříve však sloužilo jako základna pro mechanismus plachet.

Foto: Profimedia

Místo, které původně sloužilo jako zázemí pro mechanismus lopatekFoto: Profimedia

Jak se vám rekonstrukce líbí? Chtěli byste jednou bydlet ve mlýně?

Reklama

Související témata:
Lancashire

Načítám