Hlavní obsah

Rekonstrukce novostavby. Požadavek? Najít místo na sbírku parfémů!

Foto: Martina Císařová (16x)

Interiér laděný v přírodních barvách majitelé doplnili obrazem od rodinného přítele. Při večerním posezení je možné jako náladové osvětlení použít velkou obloukovou lampu Gooseneck (4490 Kč, Kare)Foto: Martina Císařová (16x)

Reklama

Pracovně vytížení partneři si pořídili byt v Brně-Líšni, zařízení interiéru nechal muž na své paní. Vznikl elegantní prostor s decentními tapetami, dekorativními zrcadly i sbírkou parfémů.

Článek

Zařízení nového bytu svěřil pracovně vytížený muž své partnerce, která ke spolupráci přizvala bytovou designérku Martinu Císařovou, s níž byla od prvního setkání naladěna na stejnou vlnu. Oslovila ji ve fázi, kdy byl byt kompletně dokončený ve standardu nabízeném developerem.

„Ačkoli již nebylo možné provádět klientské změny, pracovalo se s interiérem velmi dobře, a to především díky promyšleným dispozicím a volbě neutrálních barev na základních prvcích, jako jsou dveře a podlahy, na které se dalo bez problémů navázat,“ vzpomíná designérka.

Předem daná lokalita

Byt velký 99 metrů čtverečních se nachází v šestém podlaží nového bytového komplexu v Brně-Líšni. V této části města bydleli klienti již dříve a zalíbilo se jim tu natolik, že nový byt hledali pouze v blízkém okolí. Navržen je jako 3 + kk se dvěma koupelnami a velkoryse řešenou šatnou a patří k němu dva balkony se vstupy z obývacího pokoje a pracovny.

Oproti původnímu plánu architekta změnila po konzultaci umístění ložnice, pro niž vybrali pokoj se severní orientací, kde rozptýlené severní světlo umožní příjemný odpočinek po celodenní práci u počítače a zároveň nebude problém s přehříváním.

Pokoj s balkonem orientovaný na východ, který je od rána prosluněný, pak slouží jako pracovna se dvěma pracovními místy a rozkládacím křeslem pro příležitostné přespání návštěvy. „Klientka pracuje z domova, takže také využije komfort balkonu, kam může při práci chodit relaxovat a nadýchat se čerstvého vzduchu,“ doplňuje Martina Císařová.

Foto: Archiv studia

Nábytek kombinuje dva kontrastní materiály – tmavou ořechovou dýhu a lesklý lak v barvě bílé kávy, a to včetně kuchyněFoto: Archiv studia

Elegantní tapety a nábytek na míru

Stylově měl být interiér moderní a elegantní, ale zároveň útulný, a nikoli chladný či příliš strohý. Pro každou místnost proto pečlivě vybrali tapetu, která prostor proteplí a zútulní.

„V obývacím pokoji a ložnici jsme zvolili vinylové tapety, které jsou sice oproti vliesovým náročnější na aplikaci, neboť mají výrazně vyšší gramáž, a to hlavně po nasáknutí vodou, ale jejich velkou předností je odolnost, barevná stálost a omyvatelnost,“ vysvětluje Martina Císařová a dodává, že ji velmi potěšilo, jak tapety s výraznou strukturou a metalickými odlesky změnily charakter interiéru a daly vyniknout i nábytku.

Ten nechala designérka do celého bytu vyrobit na míru podle vlastních návrhů, a to ze dvou kontrastních materiálů – tmavé ořechové dýhy a lesklého laku v barvě bílé kávy. Doplňuje ho lakované sklo Lacobel za pracovní deskou kuchyňské linky, které se dále opakuje na konferenčním stolku a komodě sloužící coby bar.

Kuchyňská linka je řešena ve tvaru U a poskytuje dostatek úložných prostor, samotná pracovní deska je vyrobena z umělého kamene, jehož výhodou je kromě tvrdosti a odolnosti i možnost tvarování, což umožňuje bezespárou aplikaci.

Foto: Archiv studia

Do ložnice vybrali vinylovou tapetu s výraznou strukturou a metalickými odlesky z kolekce Monsoon značky Arte (TopDeco). Nad komodou je majitelčina sbírka parfémůFoto: Archiv studia

Sbírka parfémů a množství zrcadel

„Klientka je vášnivou sběratelkou parfémů, pro které jsme v ložnici navrhli speciální otevřenou polici a také jsme je jako dekoraci využili v koupelně. Další její zálibou jsou dekorativní zrcadla, kterých se v interiéru objevuje hned několik. V koupelně jsme zrcadly obložili část stěny nad přizdívkou, kde jsou za nimi skryté dvě toaletní skříňky,“ doplňuje designérka.

Foto: Archiv studia

Koupelny jsou v bytě dvě, jedna s vanou, druhá se sprchovým koutem. V té větší byla již od developera dvě umyvadla, k nim nechali vyrobit skříňku, která je v horní části před kapkami vody krytá světle šedým sklemFoto: Archiv studia

Nenáročné rolety

Trochu oříškem pak bylo zastínění oken, neboť paní domu kvůli náročnosti na údržbu nechtěla použít klasické záclony.

„Z minulosti měla dobrou zkušenost se žaluziemi, ty se ale nehodily do konceptu elegantního interiéru. Nakonec jsme zvolili dvojité rolety, kde se vodorovně střídají průsvitné a neprůsvitné pruhy látky. Regulace světla je tak velmi variabilní, rolety působí efektně, a přitom splňují požadavek na jednoduchou údržbu,“ vysvětluje Martina Císařová.

Foto: Archiv studia

Úzkou část předsíně nechtěla klientka ještě více zatížit nábytkem, navrhli proto úložné prostory pouze pod lavicí sloužící k přezouvání a skříňky pod stropem. Osvětlení zabudované pod nimi vstup prosvětlujeFoto: Archiv studia

Jak se vám líbí zařízení bytu? Co říkáte na dekorativní tapety?

Reklama

Načítám