Hlavní obsah

Řepný salát s křenem

Hodnocení:
(0)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Lámete si hlavu, jak naložit s červenou řepou? Vynikající je například následující salát. Voní po balzamiku, petrželi i křenu. Takže má pořádný říz!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg červené řepy
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • petržel
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý křen
Článek

Postup

Krok 1: Řepy omyjte, ale neloupejte, a po jedné či dvou je zabalte do alobalu. Pečte při 200 stupních Celsia asi hodinu, až jsou balíčky na stisk měkké (čím menší řepy použijete, tím kratší je doba pečení).

Krok 2: Nechte trochu vychladnout, oloupejte (po upečení to jde skoro samo!) a nastrouhejte nahrubo nebo nasekejte v mixéru. K ještě teplé zelenině vmíchejte ocet, olej, hrst nasekané petržele a podle chuti osolte a opepřete. Přidejte lžíci nastrouhaného čerstvého křenu (nebo domácího naloženého křenu).

Tip: Pro extra pikantní salát můžete přidat i prolisovaný česnek.

Podívejte se, jak na domácí naložený křen.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama