Hlavní obsah
4,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Do krému použijte libovolné ovoce podle sezony a vaší chuti. Řezy jsou výborné s banány, ale i s jahodami, hruškami nebo malinami.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 ks vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
Krém
  • 2 hrnky mléka
  • 2 sáčky pudinku
  • 125 g másla
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 300 g čerstvého ovoce
Na ozdobu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1/2 tabulky hořké čokolády
Článek

Postup

01.

Z mléka a vanilkového nebo čokoládového pudinkového prášku uvařte podle návodu na obalu pudink. Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem podle chuti, postupně do něj zašlehejte zchladlý pudink a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu a nadrobno pokrájené ovoce. 

02.

Mouku smíchejte s cukrem, práškem do pečiva a kakaem, přidejte mléko, olej a vejce a umíchejte těsto, které upečte na vymazaném a vysypaném plechu v předehřáté troubě na 180 stupňů.

03.

Vychladlý moučník potřete krémem, uhlaďte a nechte v chladu ztuhnout. Před podáváním řezy ozdobte šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

Reklama

Načítám