Hlavní obsah
2,7
(16)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nevíte, jaký dezert připravit ke kávě? Tyto výtečné řezy jsou jednou z možností!

35 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 řezů
  • 370 g grahamových sušenek
  • 400 g cukru moučka
  • 250 g másla
  • 370 g arašídového másla
  • 350 g čokolády na vaření
Článek

Postup

01.

Smíchejte dohromady grahamové sušenky, cukr, máslo a arašídové máslo. Prohněťte, dokud se všechny ingredience nespojí v jednolitou směs. Tu pak vymačkejte do menšího hlubšího plechu (případně zapékací mísy) o rozměru přibližně 35 x 25 cm.

02.

Nad horkou vodní lázní rozehřejte čokoládu. Tu nalejte rovnoměrně na připravenou arašídovou směs a dejte do ledničky. Po zatuhnutí čokolády můžete naporcovat a podávat ke kávě.

Tip: Pro snadnější pokrájení dejte dezert do ledničky zatuhnout nejprve na asi 20 minut, poté vyjměte, a dokud je čokoláda ještě trochu změklá, pokrájejte na čtverce. Dejte znovu do ledničky a po úplném zatuhnutí čokolády řezy podávejte.

Také milujete arašídové máslo? Napadlo vás někdy přidat ho do polévky? Vyzkoušejte to při přípravě mrkvové polévky s chilli.

Reklama

Související témata:

Načítám