Hlavní obsah
3,4
(38)
Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Aktualizováno

Pálivá jídla tělu prospívají v mnoha směrech, proto je zařazujte co nejčastěji. Navíc troška chilli dodá grády i „obyčejným“ pokrmům. Nebojíte se netradičních chutí? Zkuste mrkvovou polévku s pikantní arašídovou chutí.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžičky mletého chilli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst pražených nesolených arašídů
Článek

Postup

01.

V hlubokém hrnci rozehřejte řepkový olej, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, pokrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Restujte zhruba pět minut.

02.

Pak přilijte zeleninový vývar, osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte zhruba 20 minut pod pokličkou.

03.

Jakmile je mrkev měkká, rozmixujte směs tyčovým mixérem. Do ještě teplé polévky vmíchejte arašídové máslo a chilli. Na závěr krátce promixujte.

04.

Polévku podávejte ozdobenou špetkou chilli, nadrobno nakrájenými praženými arašídy a oblíbenými bylinkami.

Reklama

Načítám