Hlavní obsah

Pikantní mrkvová polévka s arašídovým máslem

Hodnocení:
(21)
Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Pálivá jídla tělu prospívají v mnoha směrech, proto je zařazujte co nejčastěji. Navíc troška chilli dodá grády i „obyčejným“ pokrmům. Nebojíte se netradičních chutí? Zkuste mrkvovou polévku s pikantní arašídovou chutí.

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 600 g mrkve nakrájené na kolečka
  • 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžičky mletého chilli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst pražených nesolených arašídů
Článek

Postup

Krok 1: V hlubokém hrnci rozehřejte řepkový olej, přidejte mrkev, cibuli a rozdrcený česnek. Restujte zhruba pět minut.

Krok 2: Pak přilijte zeleninový vývar, osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte zhruba 20 minut pod pokličkou.

Krok 3: Jakmile je mrkev měkká, rozmixujte směs tyčovým mixérem. Do ještě teplé polévky vmíchejte arašídové máslo a chilli. Na závěr krátce promixujte.

Krok 4: Polévku podávejte ozdobenou špetkou chilli, nadrobno nakrájenými praženými arašídy a oblíbenými bylinkami.

ynezorPumanzeSaNyknalC