Hlavní obsah

Rizoto z medvědího česneku

Hodnocení:
(16)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Dubnová inspirace k obědu? Servírujte rizoto se sezonní zeleninou. Medvědí česnek je přímo ideální!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 medvědích česneků
  • 1 hrnek rýže arborio
  • 3 hrnky vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • 3 lžíce mascarpone
  • 1/2 citronu
K podávání
  • 4 vejce
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli a třetinu česneku nakrájejte najemno a nechte změknout na rozehřátém oleji. Osolte, přidejte rýži a promíchejte, aby se zrníčka ve směsi obalila. Přilejte naběračku vývaru nebo vody a na mírném ohni nechte tekutinu odpařit. Takto postupujte, dokud není rýže měkká.

Krok 2: Na závěr přidejte nasekaný zbylý česnek, parmezán, mascarpone nebo nastrouhanou mozzarellu a dochuťte čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s vajíčky uvařenými na váš oblíbený způsob.

Tip: Opečenou cibuli s česnekem zalejte asi 150 ml bílého vína, nechte odpařit a dále postupujte podle receptu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama