Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Dubnová inspirace k obědu? Servírujte rizoto se sezonní zeleninou. Medvědí česnek je přímo ideální!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Rizoto
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 g medvědího česneku
  • 1 hrnek rýže arborio
  • 3 hrnky hovězího vývaru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 hrst parmazánu
    7
  • 3 lžíce mascarpone
    7
  • 1/2 ks citronu
K podávání
  • 4 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibuli a třetinu česneku nakrájejte najemno a nechte změknout na rozehřátém oleji. Osolte, přidejte rýži a promíchejte, aby se zrníčka ve směsi obalila. Přilejte naběračku vývaru nebo vody a na mírném ohni nechte tekutinu odpařit. Takto postupujte, dokud není rýže měkká.

02.

Na závěr přidejte nasekaný zbylý česnek, parmezán, mascarpone nebo nastrouhanou mozzarellu a dochuťte čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s vajíčky uvařenými na váš oblíbený způsob.

Tip: Opečenou cibuli s česnekem zalejte asi 150 ml bílého vína, nechte odpařit a dále postupujte podle receptu.

Související témata:

Načítám