Hlavní obsah

Rizoto ze slunečnice

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Rizoto, jak ho ještě neznáte? Zapomeňte na rýži a uvařte ho ze slunečnicových semínek. Prospějí vám!

Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g loupaných slunečnicových semínek
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • hladkolistá petržel
  • 3 mrkve
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 svazek ředkviček
Článek

Postup

Krok 1: Slunečnicová semínka namočte do studené vody a nechte je přes noc odpočívat.

Krok 2: Druhý den je sceďte, oddělte třetinu, tu doplňte 100 ml vody a rozmixujte v kaši. Cibuli nakrájejte nahrubo, česnek oloupejte a rozdělte na plátky. Mrkev očistěte a s jarní cibulkou ji nakrájejte na špalíčky.

Krok 3: V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte česnek, zbytek přecezených semínek slunečnice, zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit.

Krok 4: Mezitím na grilovací pánvi, na troše oleje, opečte mrkev a jarní cibulky. Když je slunečnice uvařená, vlijte do ní rozmixovanou kaši, osolte, opepřete, přisypte nasekanou petržel a nechte probublat. Rizoto podávejte společně s opečenou zeleninou a ředkvičkami.

Tip: Pokud chcete posílit v rizotu bílkovinovou složku, přidejte šmakouna nebo tofu natural.

 Slunečnicová semínka si můžete přisypat třeba do krémové polévky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama