Hlavní obsah

Pravidla fotosoutěže

Článek

Pravidla a podmínky fotosoutěže

Obecná ustanovení

  1. Pořadatelem a vyhlašovatelem soutěže je společnost Seznam.cz, a.s., se sídlem Praha 5 – Smíchov, Radlická 3294/10, PSČ 15000, IČO: 26168685 (dále jen „pořadatel“ nebo „společnost Seznam.cz“).
  2. Soutěž je založena na interakci veřejnosti v online prostředí za využití online modulu pro fotosoutěže, respektive na interakci aktivních uživatelů přihlášených prostřednictvím Přihlášení přes Seznam do tohoto fotosoutěžního modulu v rámci jednotlivých soutěží u čtenářského a jiného online obsahu.
  3. Soutěž nepodléhá zákonu č. 186/2016 Sb., o hazardních hrách.
  4. Soutěž probíhá na území České republiky od okamžiku zveřejnění soutěže do termínu specifikovaného při zveřejnění soutěže (dále jen „termín soutěže“).

Soutěžící

  1. Účastníkem soutěže může být osoba ve věku od 15 let s doručovací adresou na území České republiky, která je registrovaná za využití Přihlášení přes Seznam, respektive využívá spolu s přihlášením přes Seznam uživatelský účet na modulu fotosoutěže, a seznámila se s těmito zveřejněnými pravidly soutěže a zcela je splní.
  2. Soutěže se nesmí účastnit zaměstnanci pořadatele a osob majetkově a organizačně propojených s pořadatelem, ani osoby blízké těmto zaměstnancům.
  3. Soutěžící se soutěže zúčastní přihlášením se a splněním soutěžního zadání specifikovaného při zveřejnění soutěže, respektive vložením uživatelského obsahu (zejména fotografie) na zvolené téma (dále jen „soutěžní příspěvek“ nebo „soutěžní fotografie“), který bude následně veřejností hodnoceni formou tzv. „lajků“, respektive pozitivních hlasů.
  4. Vložením soutěžního příspěvku uděluje soutěžící souhlas k zařazení soutěžního příspěvku, respektive jeho obsahu, do soutěže a k jeho zveřejnění pořadatelem, respektive zpřístupnění veřejnosti, a k využití soutěžního příspěvku pro ostatní účely pořádané soutěže. V případě, že soutěžní příspěvek nebo jeho dílčí části naplní znaky autorského díla, případně jiného předmětu ochrany (pro oba dále jen „předmět ochrany“), ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, poskytuje soutěžící pořadateli k takovému předmětu ochrany oprávnění k výkonu práva užití (licenci) všemi způsoby dle ustanovení § 12 daného zákona. Licence je poskytována jako nevýhradní, bez množstevního či jiného omezení a pro území celého světa. Licence může být využívána jakýmkoli technologickým postupem. Pořadatel je oprávněni předmět ochrany užívat v celku nebo jeho libovolné části, samostatně i ve spojení s jinými autorskými díly či jej zařadit jako součást díla souborného a je dle své úvahy oprávněna předmět ochrany zpracovávat, upravovat a měnit. Pořadatel je vždy povinen respektovat a nikterak nesnižovat původní hodnotu předmětu ochrany a je oprávněn poskytnout podlicenci nebo postoupit licenci k užití předmětu ochrany třetí osobě. Pořadatel není povinen licenci využít.
  5. Vložením soutěžního příspěvku prohlašuje soutěžící zároveň, že vypořádal veškerá případná práva třetích osob související se soutěžním příspěvkem (včetně jeho jednotlivých částí) a že pořadateli odpovídá za veškerou případnou škodu, která jim vznikne v důsledku nepravdivosti tohoto prohlášení.
  6. Každý soutěžící je v rámci dané soutěže oprávněn vložit maximálně jednu soutěžní fotografii.
  7. Každá soutěžní fotografie bude po svém vložení a před svým finálním zveřejněním posouzena a následně případně schválena a zveřejněna pořadatelem, který je oprávněn vyřadit ze soutěže, i bez předchozího upozornění, soutěžní příspěvek zejména s vulgárním či jinak nevhodným obsahem.

Výherci, výhry a způsob určení výherců

  1. Po konci termínu soutěže bude vyhodnoceno, která ze soutěžních fotografií získala v rámci termínu soutěže (nej)více tzv. „lajků“, přičemž soutěžící, který tuto soutěžní fotografii vložil, stane se výhercem.
  2. V případě rovnosti počtu tzv. „lajků“ rozhoduje to, která soutěžní fotografie se přihlásila do soutěže k dřívějšímu datu.
  3. Počet výherců a druh výher bude specifikován při zveřejnění soutěže.
  4. Pořadatel si vyhrazuje možnost informovat o případném jiném způsobu určení výherce či výherců, a to v rámci zveřejnění soutěže.
  5. Každý výherce vyhraje nepeněžní výhru, která svojí hodnotou nepřekročí svojí hodnotou částku 10.000,- Kč včetně zákonné sazby DPH.
  6. Výherci budou společností Seznam.cz bezprostředně (nejpozději do 5 pracovních dnů) po vyhodnocení soutěže informováni způsobem specifikovaným při zveřejnění soutěže, zejména prostřednictvím e-mailové komunikace na adresu související s aktivním Seznam uživatelským účtem soutěžícího a kontaktováni za účelem domluvy ohledně výhry a jejího předání (dále jen „oznámení výhry“). K tomuto způsobu komunikace a k užití daných údajů dávají svojí účastí v soutěži soutěžící souhlas.
  7. Na poskytnutí výhry není právní nárok. Výhru není možné vymáhat právní cestou ani alternativně plnit v penězích. Výherce nemá nárok na náhradu nákladů spojených s účastí v soutěži nebo na jakákoli jiná plnění ze strany pořadatele.
  8. Pořadatel není nikterak povinen komunikovat se soutěžícími, kteří se nestanou výherci, respektive odůvodňovat či jinak obhajovat výsledky soutěže.

Závěrečná ustanovení

  1. Společnost Seznam.cz má právo rozhodnout o pokračování soutěže nebo soutěž i bez uvedení důvodu předčasně ukončit.
  2. Společnost Seznam.cz si vyhrazuje právo kdykoli změnit tato pravidla. Nové znění pravidel bude účinné od okamžiku jejich zveřejnění.
  3. Společnost Seznam.cz nenese odpovědnost za jakoukoli technickou chybu omezující vložení soutěžní fotografie na straně soutěžícího.
  4. Společnost Seznam.cz je oprávněna vyřadit ze soutěže, i bez předchozího upozornění, soutěžícího, který poruší tato pravidla a další podmínky specifikované ve zveřejnění soutěže či obecně závazné právní předpisy a/nebo u něhož bude mít Seznam.cz důvodné podezření na porušení předmětných pravidel, podmínek a předpisů.
  5. Pořadatel je oprávněn vyřadit ze soutěže, i bez předchozího upozornění, soutěžní příspěvek (a soutěžícího, který jej vložil) s vulgárním či jinak nevhodným obsahem.
  6. Osobní údaje poskytnuté soutěžícím budou společností Seznam.cz zpracovány pro účely účasti v soutěži, předání výhry či za jiným účelem spojeným se soutěží a licencemi podle těchto pravidel.
  7. Soutěžící účastí v soutěži vyslovuje souhlas s těmito pravidly a zavazuje se k jejich dodržování.
  8. Tato pravidla se zveřejňují na internetové síti pod odkazem.
Související témata:

Načítám