Hlavní obsah

Rodinný dům rozzářily barvy. Kuchyň červená, pracovnu žlutá!

Foto: archiv Jiří Straka a Tomáš Bezchleba, Atelier Vltava (12x)

S tak rozsáhlou proměnou majitelé původně vůbec nepočítali. Ale nakonec se vše náramně vydařilo!Foto: archiv Jiří Straka a Tomáš Bezchleba, Atelier Vltava (12x)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci rekonstrukce rodinného domu na Vysočině oslovil investor architekty s požadavkem na návrh části interiéru. Během spolupráce došlo nakonec ke kompletní úpravě dispozice domu!

Článek

Z původního malého záměru vznikl velkorysý projekt, který se promítl i do venkovního vzhledu například v podobě terasy s pergolou. Záměrem architektů z Atelieru Vltava bylo prostory dispozičně zjednodušit, barevně sladit a maximálně využít otevření do zahrady.

„Z původního zadání na zpracování interiéru jsme ve výsledku upravili kompletní dispozice již navržené rekonstrukce domu, zpřehlednili dispoziční řešení a nyní dokončujeme projekt zahrady,“ doplňují architekti.

Jen neutrální barvy s výrazným akcentem

Původně jediná místnost, kterou si majitelé přáli upravit, je stěžejním prostorem domu, na který je kladen největší důraz. Rodina s malými dětmi zde tráví společně nejvíce času také díky vstupu na terasu se zahradou. Do místnosti se vchází přes široké posuvné dveře z mléčného skla. Obytné kuchyni dominuje podlaha z mořené dubové mozaiky v celé ploše 40 m2.

Foto: Archiv firmy

Prostor obytné kuchyně je skutečně velkorysý. Dostatečné prosvětlení místnosti zajišťují francouzská oknaFoto: Archiv firmy

Na míru vyrobená kuchyňská linka z bílých laminátových desek a umělého kamene je navržena společně s ostrůvkem jako zčásti levitující socha. Její bílé provedení kontrastuje s červeným skleněným obkladem Lacobel za kuchyní. Barvy v domě byly voleny neutrální, vždy s výrazným barevným akcentem. Proto v obývacím koutě s pohovkou zase převažuje šedá na atypických skříňkách.

Celý prostor je navíc ozvláštněn kovovými prvky na závěsných halogenových svítidlech nebo na designovém lustru.

Foto: Archiv firmy

Největší místnost v domě je laděna do neutrálních barev s výrazným akcentem červené barvy. Kovové prvky na svítidlech už jen dolaďují barevnou vyváženost prostoruFoto: Archiv firmy

Vestavěný nábytek jako záruka praktičnosti

V domě je povětšinou vestavěný nábytek na míru. Výjimkou není ani pracovna, jejíž proměna dopadla na výbornou. Vznikl tu prostor pro práci i odpočinek, který zajišťuje rozkládací pohovka z Ikea, která je částečně schovaná do vestavné stěny.

Foto: Archiv firmy

Aby pracovna nepůsobila příliš stroze, je oživena žlutou rozkládací pohovkou (Ikea, PS Håvet, cena 9990 Kč)Foto: Archiv firmy

Praktickou jedinečností proměny je nevídaně prostorná šatna, která slouží k ukládání sezonních věcí i oblečení každodenní potřeby. Šatna je přístupná z dětského pokoje a z ložnice.

Foto: Archiv firmy

Jeden z dětských pokojů je zatím vybaven pouze nejnutnějším nábytkem a doplňkyFoto: Archiv firmy

Koupelny jsou v domě dvě. Obě jsou laděny do teplých barev hnědé nebo žluté. Větší koupelna s vanou využívá stejného mozaikového prvku na palisandrové podlaze, jaký je použit v obytné kuchyni. Ostatně, proč ne? Dřevo navozuje pocit klidu a tepla, a svádí tak k odpočinku a relaxaci.

Foto: Archiv firmy

Dům má dvě koupelny. Obě mají sprchový kout a jedna, ta v patře, má navíc ještě vanuFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Inspirujte se čistým a jednoduchým designem interiéru. Zde jsou naše tipy!Foto: Archiv firem

Jak se vám proměna líbí?

Načítám