Hlavní obsah

Rok 2021 patří slimkám! S čím vypadají úzké džíny nejlépe?

Foto: MaxFrost, Shutterstock.com

Foto: MaxFrost, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruku na srdce, nestýskalo se vám po nich? Po několika sezonách, kterým dominovaly širší střihy, se opět nosí staré dobré slimky. Rok 2021 bude patřit jim, tak se na ně pojďte spolu s námi připravit. Co říkáte na inspiraci v podobě deseti kompletních outfitů?

Článek

Zdá se, že spousta z nás si bude před odchodem z domu opět lehat a zatahovat břicho. Do některých slimek se totiž, obzvlášť po vánočních svátcích, souká poměrně složitě. Tento diskomfort je ale vyvážen tím, že většina slimek má ve složení elastan – díky němu jsou džíny poddajné a na těle už vlastně poměrně pohodlné. A co je ještě lepší, ve správné kombinaci dělají opravdu hezké nohy.

Ať už jste připravené je znovu vytáhnout ze šatníku, nebo jste je ve skutečnosti vůbec neodložily, trocha inspirace vám určitě přijde vhod. Tentokrát přicházíme s deseti kombinacemi, které jsou vysoce módní, ale zároveň i jednoduché, dostupné a vhodné na každodenní nošení. Co víc si přát?

Oversized sako

Může se to zdát otřepané, ale tahle základní kombinace je v dokonalé módní rovnováze. Vezměte úzké džíny, přidejte jednoduché triko a na závěr přimíchejte oversized sako. Voilà, super stylový outfit je na světě.

Foto: Archiv firmy

Sako 899 Kč; džíny 899 Kč; triko 129 Kč; vše H&MFoto: Archiv firmy

Efektní volány

Slimky jsou jako stvořené pro moderní objemné vršky. Pokud vás tedy lákají košile nebo halenky s volány, už víte, k čemu je nosit. Výsledné spojení je dokonalé!

Foto: Archiv firmy

Košile s volánky 799 Kč; džíny 899 Kč; pásek 499 Kč; boty 899 Kč; pozlacené náušnice 799 Kč; vše MangoFoto: Archiv firmy

Kožen(kov)á bunda

Skvělým parťákem jsou pro užší džíny i kožené a koženkové svršky. Nemusíte se přitom zasekávat jen na klasických křivácích – letos se více než kdy jindy nosí i další kousky jako kožená (potažmo koženková) saka nebo bundy, které si vypůjčily střih od košil.

Foto: Archiv firmy

Koženková bunda Only, 1200 Kč; rolák Sisley, 1200 Kč; džíny LTB, 1870 Kč; sandálky Nly by Nelly, 990 Kč; kabelka Pieces, 840 Kč; pásek Gina Tricot, 360 Kč; vše prodává ZalandoFoto: Archiv firmy

Košile trochu jinak

Pokud vlastníte košili, která není zbytečně vypasovaná, zkuste si poskládat podobný komplet. Potřebovat budete ještě rolák, který necháte z polorozepnuté košile ledabyle vykukovat. No a pak už jen vrstvěte tak, jak to vidíte na modelce. Na tomto příkladu je krásně vidět, jak se dají klasické kousky poskládat neklasicky.

Foto: Archiv firmy

Košile 449 Kč; rolák 249 Kč; džíny 549 Kč; tenisky 549 Kč; vše Pull & BearFoto: Archiv firmy

Komplet v černé

Máte slabost pro all black outfity? Nejste v tom samy. A jakkoli to může znít nezajímavě, ve výsledku tyto kombinace pokaždé skvěle fungují. U monochromatických looků je nicméně dobré přidat odlišnou texturu (například pleteninu nebo kůži), případně si pohrát se skládáním jednotlivých kousků. Se spojením sako + rolák + džíny + mokasíny (tato položka se dá samozřejmě měnit podle sezony a chuti) nikdy chybu neuděláte.

Foto: Archiv firmy

Rolák 599 Kč; džíny 799 Kč; sako 1299 Kč; boty 2299 Kč; vše ZaraFoto: Archiv firmy

Pánská košile

Neberte nás doslovně. Nemusíte samozřejmě dělat nálet na partnerův šatník. Je to jen jedna z cest, jak přijít k prodloužené oversized košili (a jsme znovu u té rovnováhy mezi volným vrškem a úzkým spodkem), která se dá skvěle stylovat. Kdo říkal, že se nechávají rozepnuté jen horní knoflíčky?

Foto: Archiv firmy

Košile 449 Kč; džíny 549 Kč; čepice 249 Kč; vše StradivariusFoto: Archiv firmy

Ramenatý svetr

Slimky jsou skvělým doplňkem pro všechny ty moderní svetry, které vašemu trupu nabízí opravdu velkorysý prostor. Chcete příklad? Stačí kouknout na tento bledě modrý svetr s rozšířením v oblasti ramen. V doprovodu úzkých džínů nevypadá zbytečně mohutně.

Foto: Archiv firmy

Svetr 699 Kč; džíny 599 Kč; tenisky 1299 Kč; vše BershkaFoto: Archiv firmy

Double denim

Jasně, k džínám se dá nosit další denim. Sáhnout můžete po bundě nebo košili a vůbec se nemusíte trápit tím, že nejde o stejný odstín. Jednotlivé kousky se dají kombinovat podle libosti, a navíc můžete do hry zapojit i džínovinu šedou, černou nebo bílou.

Foto: Archiv firmy

Džíny 649 Kč; džínová bunda 799 Kč; tenisky 499 Kč; vše HouseFoto: Archiv firmy

Rolák plus sako

Další kombinací, na kterou je spoleh, jsou slimky, rolák a sako. Budeme se opakovat, když řekneme, že nabalenější vršek opět perfektně vybalancuje spodní díl outfitu. Oblečení v rovnováze lichotí devíti ženám z deseti.

Foto: Archiv firmy

Rolák 930 Kč; sako 2120 Kč; džíny 1220 Kč; boty 1220 Kč; vše NA-KDFoto: Archiv firmy

Péřovka na závěr

Upřímně, která z nás si ve všech těch naducaných bundách nepřipadá jako medvídek nebo ještě hůře, panáček Michelin? To všechno k zimě samozřejmě patří, slimky ale umí tento pocit citelně zlepšit (obzvlášť pokud jsou tmavé). Protože ani medvěd, ani Michelin nevlastní štíhlé nohy, které vypadají v kontrastu s bundou častokrát ještě útlejší.

Foto: Archiv firmy

Triko 499 Kč; bunda 3399 Kč; mikina, 1199 Kč; džíny 1999 Kč; tenisky 1699 Kč; vše EspritFoto: Archiv firmy

Máte pro denim slabost? Prohlédněte si desítku stylových kombinací s košilí coby parťákem!

Reklama

Načítám