Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Roláda s čokoládovým krémem je nejen rychlá a snadná, ale i bez lepku. Vyzkoušejte!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 4 ks vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 1 balení krémové čokoládové náplně Dr. Oetker
  • 200 ml mléka
  • 3 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Na čokoládový krém vysypte obsah balíčku „krémová náplň“ do misky a vyšlehejte s mlékem a moučkovým cukrem podle návodu na obalu.

02.

Žloutky vyšlehejte s krupicovým a vanilkovým cukrem do husté pěny, do které lehce vmíchejte pudinkový prášek a sníh z bílků. Těsto natřete na plech vyložený papírem na pečení, Vložte do vyhřáté trouby a rychle upečte. 

03.

Upečený plát i s papírem zaviňte a nechte vychladnout. Pak rozviňte, papír sloupněte, plát potřete většinou čokoládového krému a srolujte. (Na krém ještě můžeme položit za sebou dva banány). 

04.

Povrch potřete zbylým krémem, podle vlastní chuti a fantazie ozdobte a hotovou roládu nechte alespoň hodinu v chladu odležet.

Energetická hodnota celkem pro 1 roládu
Energie5 143,93 kJ
Bílkoviny35,04 g
Tuky27,37 g
Sacharidy207,75 g
Sůl0,9 g
SAFA12,26 g
Vláknina0,07 g
Cukry169,14 g
Související témata:

Načítám