Hlavní obsah

Moučník: rolky s lískooříškovým krémem

Hodnocení:
(4)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Těsto se připravuje bez kvásku, a když si ještě pomůžete hnětacím robotem, máte skoro bez práce voňavé pečivo, které vypadá, že jste jeho přípravou strávili půl dne.

Ingredience pro:
12 rolek
  • 40 g másla
  • 40 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 225 g hladké mouky
  • 4 g sušeného droždí
  • 125 ml vlažného mléka
  • 3 lžíce lískooříškového krému
  • sekané ořechy
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Nejlépe v robotu utřete změklé máslo s cukrem, špetkou soli a vajíčkem. Přidejte mouku se sušeným nebo rozdrobeným čerstvým droždím, a zalejte mlékem. Hněťte asi 10 minut na nejnižší stupeň, až je těsto pružné a hladké. Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Krok 2: Těsto rozválejte na pomoučeném vále na obdélník, tence ho potřete krémem (na jedné z delších stran nechte asi 3 cm volné) a srolujte tak, aby byl nepotřený okraj zespoda. Ostrým nožem krájejte 2 až 3 cm tlusté plátky a rovnejte je s centimetrovým odstupem do vymazané koláčové formy, nebo po jednom kusu do silikonových formiček na muffiny.

Krok 3: Dejte rolky ještě na chvíli do tepla kynout, pak je posypte oříšky a pečte 25 minut při 180 stupních dozlatova.

Věděli jste, že z oříšků lze udělat také nápoj? Vyzkoušejte naše ledové lískooříškové latté, které se k těmto rolkám báječně hodí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek