Hlavní obsah

Romana radikálně zhubla a zmenšily se jí rty. Teď je má opět plné!

Foto: Archiv

Romana pár dnů po zákroku. Se svými novými rty je moc spokojenáFoto: Archiv

Reklama

Vzhled rtů Romanu (51) nikdy netrápil, dokud ale radikálně nezhubla. Najednou jí rty připadaly malé, a všimla si i toho, že má spodní ret nakřivo. Vše ale vyřešilo zvětšení rtů, které Romana vyhrála.

Článek

Romaně se nedávno podařilo výrazně zhubnout, což jí samozřejmě udělalo radost. Jenže potěšení z nové a lepší postavy trochu zkalilo zjištění, že se úbytek váhy podepsal na vzhledu jejích rtů.

Rty se zmenšují

Shozená kila totiž způsobila, že se Romaně prohloubily vrásky v obličeji a více vynikla oblast rtů. Ty se najednou Romaně zdály malé a ještě si všimla drobné asymetrie. „Nikdy dřív jsem si to neuvědomila, ale najednou jsem si na fotkách zahlédla, že mám spodní ret nakřivo,“ popisuje Romana, která ale vyhrála zvětšení a korekci rtů aplikací kyseliny hyaluronové.

Foto: Archiv

Samotné proceduře samozřejmě předcházela konzultace s lékařkouFoto: Archiv

To, že se rty s věkem zmenšují a stáčejí dovnitř, je přirozené. Romana je navíc lehká kuřačka, což způsobuje, že se jí více tvoří vrásky kolmé na rty. Ani na souměrnosti spodního rtu není nic moc neobvyklého. „Náš obličej nikdy není zcela symetrický. U paní Romany pak může být asymetrie spodního rtu způsobena i jejím celoživotním zlozvykem, kterým je kousání pravé tváře zevnitř,“ vysvětluje MUDr. Hana Smutková, primářka oddělení dermatologie Kliniky plastické a estetické medicíny Asklepion.

Foto: Archiv

Romana hodně zhubla a najednou si všimla asymetrie dolního rtu (foto před zákrokem)Foto: Archiv

Zákrok vše vyřešil

Romanina nespokojenost měla ale celkem snadné řešení, pomohla aplikace kyseliny hyaluronové v přípravku Juvéderm. Lékařka jí nejdřív aplikovala anestezii, pak se deset minut čekalo, až nastoupí její účinek, nakonec se přistoupilo k samotnému zákroku.

Foto: Archiv

Díky anestezii Romanu aplikace kyseliny hyaluronové vůbec nebolelaFoto: Archiv

Aplikace proběhla nejdříve méně obvyklým způsobem, který provádějí jen ti nejzkušenější dermatologové, a to kanylou z drobných vpichů v koutcích úst. „Tento způsob aplikace je pro klienta mnohem šetrnější a lékař může mnohem lépe ovlivnit finální výsledek,“ říká Hana Smutková. Ve druhé fázi pak lékařka Romaně aplikovala přípravek tenkou jehličkou do vrásek kolmo ke kontuře rtů.

Foto: Archiv

Rty bylo potřeba zchladit, aby se předešlo výraznějším otokůmFoto: Archiv

Okamžitý výsledek

Vidět rozdíl bylo možné v podstatě hned, částečně ovšem kvůli lehkému otoku, který se po aplikaci vytvoří. Objevit se mohou i drobné modřinky, které ale během pár dnů zmizí. Ten opravdový efekt je ale viditelný po pár dnech a měl by vydržet zhruba rok.

Foto: Archiv

Výsledek je více než zřetelný. Vlevo je Romana před zákrokem, vpravo tři dny po němFoto: Archiv

Foto: Archiv

Zlepšení je vidět i z profilu. Vlevo opět před zákrokem, vpravo po němFoto: Archiv

Aplikaci ale Romana spojila i s diskusí o dalších možnostech, jak vzhled omladit a vylepšit. Lékařka jí proto doporučila vyplnit i hluboké nosoretní rýhy a vrásky ve spodní části obličeje. A Romana se tomu nebrání, dokonce uvažuje i o faceliftu. Ve svém okolí zná prý několik žen, které ho podstoupily a viditelně omládly.

Foto: Archiv

Tak co myslíte? Nám se zdá, že Romaně vylepšení rtů rozhodně prospěloFoto: Archiv

Co tomu říkáte? Prospěl Romaně zákrok?

Reklama

Načítám