Hlavní obsah

Romantika na Vltavě v každém ročním období!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte něco romantičtějšího než podvečerní plavbu po Vltavě, při které můžete obdivovat nádherná pražská panoramata a při tom si třeba vychutnávat pohádkovou večeři? Babí léto k takovému zážitku přímo vybízí. Lodě Pražské paroplavební společnosti jezdí po Vltavě celoročně, a pokud by vám snad někdy byla na palubě zima, stačí přejít do útulných vytápěných prostor. Posádky jsou připraveny vytvořit vám příjemné romantické prostředí v jakémkoli počasí.

Článek

Letošní úspěšná letní sezona byla pro Pražskou paroplavbu už 146. v pořadí od doby, kdy společnost založil pozdější legendární primátor František Dittrich. Největší tuzemská flotila osobních lodí zahrnuje přibližně dvě desítky plavidel s kapacitou od dvanácti až ke čtyřem stům pasažérů. To je ovšem kapacita maximální, romantickou plavbu si ale můžete vychutnat třeba ve dvou na čtyřech krásných mahagonových loďkách postavených přímo pro Prahu v Itálii. Jedna z těchto loděk letos vzbudila nadšení při bienále v Benátkách, a že právě tam něco o lodích vědí!

Vyberte si parník

Po Vltavě se ale můžete projet v jednom z tradičních kolesových parníků, jejichž historie sahá až do čtyřicátých let minulého století – salonním Vyšehradem, největší a nejstarší lodí v Praze, který se v současnosti využívá pro vyhlídkové plavby Prahou, a o dva roky mladší Vltavou, bezesporu jednou z nejkrásnějších lodí nejen v Čechách, ale i v celé Evropě. Podle fotografií a originálních plánů byla Vltava nákladně zrekonstruována do původní elegantní podoby, ale zároveň vybavena nejmodernějšími kotly, které zaručují naprosto ekologický provoz bez zátěže škodlivin pro město. Přitom ovšem mohou nejen děti průhledem v palubě sledovat v práci původní parní stroj.

Stejně jako romantické mahagonové loďky i Vltava vyplouvá k okružním plavbám od mola na Kampě, které se jako jediné v Evropě honosí certifikátem ekologického přístaviště. Pravidelné okružní plavby i třeba s možností oběda či večeře ale nabízejí i další lodě vyplouvající z přístavišť u Čechova mostu a na Rašínově nábřeží. Přes léto z nich vyplouvají i velice oblíbené linky do zoo, ta z Rašínova nábřeží bude pro mimořádný zájem jezdit o víkendech až do konce října.

Pozor, jezdí se celý rok!

Plavba jako dárek

Parníky i motorové lodě jsou velmi žádné i pro soukromé či firemní akce, večírky, svatby, narozeninové oslavy, teambuildingová soustředění nebo jiné akce na klíč, při kterých si zákazník může zvolit dobu i cíl plavby podle svých představ. Pražská paroplavební společnost je přitom schopná zajistit veškeré služby s plavbou spojené – doporučí trasu, zajistí kompletní catering, hudební produkci, výzdobu, květiny i například ohňostroj.

Nevšední zážitek v podobě romantické plavby po Vltavě můžete věnovat i jako dárek – v podobě dárkového poukazu. Na Facebooku na stránkách Paroplavba Praha se navíc můžete zapojit do soutěže a vyhrát jednu ze skvělých cen. A pokud zakoupíte vstupenky na pravidelné okružní plavby on-line na adrese www.evd.cz, ušetříte 10 %!

A pozor! Během října představí Pražská paroplavební společnost novinku nazvanou Sladká Praha – kompletně luxusně zrekonstruovanou loď Lužnice, která nabídne nejromantičtější, all inclusive zážitek pro tu nejnáročnější klientelu. Veškeré informace najdete na www.evd.cz a www.paroplavba.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám