Hlavní obsah

Rozchod na Valentýna

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Těšila se na romantického ValentýnaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně je to za námi. Srdíčka, růžičky, přáníčka a pusinky. Den sv. Valentýna je bezesporu jedním z nejdepresivnějších svátků vůbec. Jak se asi cítí ti, co nikoho nemají?

Článek

Na ty nikdo nemyslí. Odevšaď se na nás valí reklama na romantické zájezdy pro dva a nezadaným připomíná jejich situaci. Ještěže namontovali na Nuselský most to vysoké zábradlí.

Ze soucitu nad našimi single spoluobčany jsem letošního Valentýna odignoroval. Mojí milou jsem sice vytáhl do kina, ale ne na ten kýč s Bradem Pittem. O víkendu totiž v Praze probíhal Festival otrlého diváka. Vybral jsem snímek Nekromantik. Hrdinkou je mladá žena Monika a postihují ji milostné problémy nekrofilů. Nejprve koketuje s hnijícími ostatky mrtvoly vyhrabané na hřbitově a následně naváže vztah s nesmělým Markem, který pracuje jako dabér pornografických filmů. Ideální biják pro dramatický rozchod.

Už po pár minutách bizarní podívané moje dívka se slovy „ty prase" uraženě opustila sál. Předtím mi samozřejmě stihla sníst celý popkorn. Myslel jsem, že budu za undergoundového umělce vyznávajícího estetiku hnusu, ale radši jsme měli zůstat doma a koukat na Poštu pro tebe. To je taky pořad pro otrlého diváka, ale Ester Janečková určitě neschovává ve vaně nazelenalého týpka bez očí.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vzal jsem ji do kinaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Na sociální síti Facebook.com jsem se přidal ke skupině „Nesnáším den svatého Valentýna", která má už skoro tisíc členů. Kdo má čas myslet na všechny ty narozeniny, svátky a výročí? To abych podepsal nějaký paušál na odběr kytek. Puget růží jen za korunu plus volné minuty v líbání do zahraničí.

Buďme fér. Navrhuji založit svátek „nezadaných lůzrů". Pátek třináctého je ideální datum, už v březnu nás jeden čeká. Dost bylo vážných vztahů! Konec mazání pikantních esemesek od sexy kolegyně. Už nechci před svou holkou schovávat DVD pro dospělé... Svoboda! Nesnesitelná lehkost nezadanosti. Veřím, že hnutí Single by se probojovalo až do parlamentu.

Ale je tady jedna věc. Představte si pocit muže po pátém drinku v striptýzovém baru na Miami a stejně se ani nepřiblížíte pocitu, jaký muž prožívá, když opravdu potěší svou partnerku. Ta radost, jakou měla, když jsem donesl dva lístky na Madonnu, společný Silvestr v Londýně, nebo malá pohádková knížka. Dárky jsou přece jenom skvělé. Jen se mi nezdá, když se automaticky očekávají v určitý den.

Svatý Velentýn byl určitě zajímavý chlápek, ale zemřel před stovkami let, takže je to trošku morbidní svátek. S tím nekrofilním filmem jsem přece jen nebyl tak daleko.

Reklama

Související témata:

Načítám