Hlavní obsah

Ryba v křehoučké bylinkové krustě. Zdravá a velmi chutná večeře!

Foto: Marcel Rozhoň

Jednoduchý a lehký pokrm z jednoho plechuFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Bylinkami a citronovou kůrou provoněná, lehká a dietní, s chutí oříšků, tak nějak vypadá dokonalá večeře. Připravte si rybu, který je hotová během chvilky a uspokojí všechny vaše chutě.

Článek

U nás stále platí, že se jí málo ryb. Jejich příprava je přitom obvykle velmi rychlá, jde o zdravé jídlo a nemusíte se pouštět do žádného velkého vyvařování. Mnozí mají z dětství zafixované jen filé nebo kapra na Vánoce, ale nabídka ryb je dnes nesrovnatelně větší. Stačí trochu bylinek, vhodného koření nebo zeleniny, a chutná večeře je na stole!

Treska s bylinkovou krustou

Na 4 porce budete potřebovat:4 filety z tresky nebo jiné bílé ryby, 1 lžíci namletých lískových oříšků, 1 lžíci namíchaných a nasekaných bylinek, 1 lžičku nastrouhané citronové kůry, sůl, pepř, 600 g brambor, olivový olej na zakapání, citronovou šťávu na pokapání

Postup: Brambory oloupejte a nakrájejte na měsíčky. V míse je osolte, zakapejte olejem, dobře promíchejte a pak je rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C. Mezitím osušené rybí filety osolte a zakápněte citronovou šťávou.

V misce promíchejte nasekané bylinky (použila jsem meduňku, petrželku a rozmarýn, ale můžete kombinovat podle chuti), oříšky, citronovou kůru, trošku soli a pepře. Směs promíchejte a navrstvěte ji ne filety. Asi po 15 ti minutách přidejte ryby k bramborám a pečte dalších 15 minut. Hotový pokrm podávejte se zeleninovým salátem.

Tip: V této podobě chutná skvěle i obyčejný pangasius a opravdovou lahůdkou je nilský okoun.

Hledáte tip na lehkou a zdravou večeři? Nejlepší volbou je ryba! Zkuste mořskou štiku s hráškovým pyrénebo zdravější verzi burgru, a to právě s rybou!

Máte rádi ryby? Jak je upravujete nejraději?

Reklama

Související témata:

Načítám