Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ať už hledáte tip na víkendový oběd nebo přemýšlíte, co jednoduše připravit klidně pro 10 lidí, aby člověk nestrávil půl dne v kuchyni, špízy jsou ta pravá volba. Vyšperkujte si je dvěma druhy masa a marinádou!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks kuřecích prsou
  • 3 lžíce červeného pesta
  • 300 g vepřové plece
  • 3 lžíce hořčice
  • bylinková sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks červené řepy
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 nožičky klobásy
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Kuřecí prso nakrájejte na kousky velikosti sousta, promíchejte s červeným pestem a odložte. Vepřovou plec nakrájejte na stejně velké kousky a promíchejte s hořčicí (použít můžete i nějakou pikantnější), trochou soli a mletým pepřem. Odložte.

02.

Celer, řepu, cibuli a papriku očistěte a nakrájejte na přiměřeně velké kousky. Promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem, podle chuti můžete přidat i nějakou bylinku (např. tymián nebo šalvěj). Klobásu nakrájejte na kolečka.

03.

Všechny suroviny střídavě napichujte na špízové jehly nebo špejle. Ty pokládejte nad pekáček nebo zapékací misku, aby šťáva ze špízů měla kam stékat. Na dno pekáčku nalijte trošku vody. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova. Podle potřeby přelévejte a otáčejte.

Co budete tento víkend vařit vy?

Reklama

Načítám