Hlavní obsah

Rychlovka za pár korun: Na tyhle špagety využijete to, co máte doma

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte to: koupíte svazek petržele, o víkendu trochu spotřebujete, většina vám ale zůstane a vy nevíte, co s ní. Jedna z nejlepších možností, jak ji zpracovat, je udělat skvělou večeři hotovou za 15 minut. Podávejte špagety s voňavým zeleným pestem!

Článek

Svazek petržele asi najdete na zahrádce nebo doma za oknem v truhlíku běžně. Ani pro ostatní ingredience, potřebné k realizaci dnešního receptu, dost možná nebudete muset do obchodu, snad jen pro kousek kozího sýra. Hotovo budete mít za pár minut a zatleská vám peněženka i celá rodina.

Špagety s petrželovým pestem

Na 4 porce potřebujete: 350 g špaget nebo linguine, mořskou sůl, hrubě mletý pepř, ½ svazku petržele, 1–2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicových semínek, 30 g parmezánu, 75 ml olivového oleje, 100 g čerstvého kozího sýra

Postup: Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody, postupujte podle návodu na obalu. Listy petržele otrhejte ze silných stonků, tenčí můžete nechat, a dejte do mixéru. Přidejte česnek, (ideálně nasucho opražená) slunečnicová semínka, trochu soli a kousek parmezánu. Zalejte olivovým olejem a vše rozmixujte na pastu.

Uvařené těstoviny sceďte a promíchejte s pestem tak, aby byly celé obalené. Podávejte posypané nadrobeným kozím sýrem a lehce okořeněné hrubě mletým pepřem. Pokud máte doma i růžový, použijte ho!

Náš tip: Místo petržele sáhněte po rukole, případně pesto dochuťte trochou čerstvého tymiánu. Jak na pesto špenátové, se dozvíte tady.

A co budete mít dnes k večeři vy? Pochlubte se v diskuzi pod článkem!

Načítám