Hlavní obsah

Geniálně jednoduché: Pesto z medvědího česneku. Zkuste ho!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Medvědí česnek je právě v plné síle. Najdete ho volně v přírodě, je ho plný každý trh. Má výjimečnou chuť i vůni a patří mezi životabudiče, je totiž plný zdraví prospěšných látek. Jeho sezona brzy končí, takže využijte čas a užijte si ho ještě čerstvý!

Článek

Medvědí česnek je nabitý vitaminem C, což po zimě všichni potřebujeme. Obsahuje, stejně jako cibule a klasický česnek, látky, které působí antibakteriálně. A dokonce v sobě skrývá i železo (více si o něm přečtěte v článku Čas medvědího česneku je tu! Má pikantní chuť a je plný vitaminu C). A právě teď je období, kdy je jeho čas. Jakmile začne kvést, jeho síla se ztrácí. Pak musíte počkat zase až na další jaro, abyste si dopřáli čerstvý.

V kuchyni se dá s medvědím česnekem čarovat různě. Můžete jej vyzkoušet v polévce, jako součást detoxikačního zeleného smoothie, naplnit jím různé masové rolády či slané záviny. Ale snad nejlépe chutná v pestu, jehož přípravu vám předvede šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Zdeněk Marcín z pořadu Kuchař ví internetové televize Stream.cz.

Jestli je zavařování váš šálek kávy, zkuste nakládané maso!

Reklama

Načítám