Hlavní obsah

S ofinou, asymetrické, vlnité i rovné: Nejlepší VIP mikáda

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mikádo už nikdy nevyjde ze škatulky trendy účesů. Vlasy pořád zkracují i naše oblíbené VIP dámy a o inspiraci je postaráno. Rovné, vlnité, s ofinou i pro jemné vlasy, podívejte se na nejlepší proměny za poslední dobu!

Článek

Zkrátit, či nezkrátit vlasy na zimu řeší spousta žen. Faktem je, že na podzim můžete mít pocit, že jich máte méně, protože jsou ve fázi vypadávání, a to je naprosto normální. Také je normální mít nutkání je ostříhat, aby se nepletly do šály.

Nedávno překvapila novým sestřihem Jennifer Lopez (50). Ta je ale také velkou fanynkou příčesků, a tak můžeme čekat, že za chvíli se objeví zase s vlasy do pasu. Mikádo má lehce asymetrické, stejně jako Karlie Kloss (27) nebo Reese Witherspoon (43). Kdo další krátil v poslední době?

Delší mikádo

Delší mikádo bude slušet všem, i když nemáte obličej jako JLo (50). Díky tomu, že prameny volně splývají na ramena, lichotí každému tvaru obličeje. Zároveň jsou vlasy dost dlouhé na to, aby se daly stáhnout do culíku. Prosvětlené prameny v přední části jsou už jen třešničkou na dortu!

Vyplatí se vám investovat do stylingových přípravků, kterými podpoříte objem a dodáte vlasům texturu. Zkuste objemové laky na vlasy, spreje, které se nanáší do vlhkých vlasů, nebo pudry (přípravky, které vlasům dodají objem).

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez se pochlubila novým účesem na sociálních sítíchFoto: Profimedia.cz

Falešné mikádo

Lob, neboli mikádo po ramena nebo lehce pod ně, ukázala Jessica Alba (38). Je to ideální varianta, jak se zkracováním vlasů začít, aniž byste se úplně vzdaly délky. Navíc, kdybyste vlasy navlnily, budou ještě kratší a vypadat opticky „mikádověji“. Je to tedy ideální účes pro nerozhodné – vyzkoušíte si bez větších ztrát, jestli vám kratší sestřih vyhovuje.

Foto: Profimedia.cz

Lob podle Jessici Alby je skvělým startem, pokud chcete jít do mikáda, ale úplně se na to necítíteFoto: Profimedia.cz

S ofinou

Ultra krátké s ofinou – tohle mikádo si oblíbila v poslední době Maisie Williams (22), představitelka Aryi ze seriálu Hra o trůny (2011–2019). Vlasy zkrátila od léta docela radikálně a vrátila se k hnědé barvě (ještě v červenci je měla růžové). Ofina zvýrazňuje její už tak velké oči a tady je důkaz, že i krátké mikádo jde navlnit!

Foto: Profimedia.cz

Chcete velké oči jako Maisie Williams? Zkuste podle ní zubatou ofinu!Foto: Profimedia.cz

Asymetrické

Modelka a andílek Victoria’ s Secret, Karlie Kloss (27), nosívala vždy vlasy delší. Nejdřív se ukázala v kratším mikádu s pěšinkou uprostřed, nám se ale víc líbí varianta přehozená na patku a asymetrický střih s nedbale upravenými prameny.

Foto: Profimedia.cz

I modelka Karlie Kloss dala sbohem dlouhým vlasům, a rozhodně udělala dobře!Foto: Profimedia.cz

Těsně pod uši

Kaia Gerber (18) vypadá s dlouhými vlasy vypadá jako klon své matky Cindy Crawford (53). Možná proto vlasy čím dál víc zkracuje. Teď jí sahají těsně pod uši a nosí je většinou s pěšinkou uprostřed.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Kaia Gerber nosí mikádo nedbale upravené a dovolíme si hádat, že učesat vlasy jí po ránu nezabere příliš času, ideální délka!Foto: Profimedia.cz

Klasika do rovna

Jak je vidět na herečce Kristen Bell (39), ani v případě, že jste majitelkou jemných vlasů, nemusíte se bát rovně střiženého a vyžehleného mikáda. V této uhlazené variantě vypadá neskutečně šik a je to jedna z nejlepších proměn roku!

Foto: Profimedia.cz

Kristen Bell to snad nikdy neslušelo vícFoto: Profimedia.cz

Vyfoukané 

V létě vlasy zkrátila překvapivě i herečka Reese Witherspoon (43) a jak to vypadá, mikádo ji baví, protože od té doby ho ještě o 2–3 centimetry zastřihla. Na premiéře americkému seriálu „Truth Be Told“, kterému dělá výkonnou producentku, předvedla dokonale vyfoukaný účes se zatočenými konci směrem nahoru. Tenhle styl vám dá sice trochu práce a zápasení s kulatým kartáčem a fénem, ale stojí za to.

Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon na listopadové premiéře seriálu Truth Be ToldFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám