Hlavní obsah

Nejlepší přípravky na objem vlasů: Víme, které vlasy neslepí, poradí si s vlnami a fungují i druhý den

Foto: Yulia Petrova, Gettyimages.com

Foto: Yulia Petrova, Gettyimages.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste, co se objemů vlasů týče, skončily u pěnového tužidla, jste tady správně. Až totiž jednou zkusíte texturizační sprej, možná už bez něj nebudete moct žít. Tento produkt totiž zcela mění možnosti stylingu účesů na každý den. Jak dodat vlasům objem od kořínků?

Článek

Zplihlé a kluzké vlasy, to je „nepřítel“ snad každé ženy. Co se s tím dá dělat? Pěnová tužidla a laky na vlasy jsou standard, nicméně moderní doba s sebou přinesla jeden skvělý vynález: texturizační spreje, které dokážou dodat účesu přirozený objem.

Co umí texturizační sprej na vlasy

Účinek texturizačního spreje se podobá efektu suchého šamponu, ale nezanechá v účesu prášek ani drsné sucho. Díky tomu nemáte pocit zatížení, jak se někdy po použití „sucháče“ může stát. Ideální je sprej nastříkat do suchých, vyfoukaných vlasů: perfektně je tak nadzvednete od kořínků a tím si mimo jiné prodloužíte dobu, kdy je kštice svěží, protože vlasy neleží přímo na pokožce hlavy.

  • Jak používat texturizační sprej? Vlasy hoďte na jednu stranu, po pěšinkách je postupně oddělujte a sprej nanášejte ze vzdálenosti asi 20 cm ke kořínkům. Tak si zajistíte objem po celé hlavě. Když máte hotovo, kštici prohrábněte několikrát prsty, hoďte hlavou dolů a nahoru, upravte si pěšinku podle svého gusta – a jste připraveny dobýt svět.

Jak na objem vlasů jako profi hairstylistkaVideo: Proženy.cz

Šampion objemu bez zatížení

Nemusíte se bát slepeného efektu, protože sprej vytvoří variabilní texturu: vlasy se dají hezky pročesat, ale zároveň dobře drží. Hodí se pro všechny délky a je nepostradatelný i pro tvoření nejrůznějších výčesů. Když chcete zafixovat poletující vlásky, přestříkejte nakonec hlavu lakem se středně tužícím efektem.

  • Chcete větší objem do navlněných vlasů? Nastříkejte trochu texturizačního spreje i do délek. Vlny dostanou o dost větší strukturu a vydrží. A na rozdíl od klasického laku se nemusíte bát slepení.

Na co si dát pozor a nezkazit si objem

Existují také produkty, které naopak uhlazují: obalí vlasy ochranným filmem a ty jsou pak na pohled lesklejší a na dotek hebké. Při budování objemu si na ně dejte pozor a používejte je převážně do délek, které bývají sušší, a pomohou i na roztřepené konečky. Na tyto účely jsou skvělé, pokud jej však nanesete i k hlavě, o objemu si můžete nechat jen zdát.

Recenze objemových přípravků na vlasy

Následující objemové produkty na vlasy jsme otestovaly v redakci. Najdete mezi nimi jak zmiňované texturizační spreje, tak i pěny nebo lotiony, které se používají na vlhké vlasy ke kořínkům.

Pěna s vůní limetky

Testovala redaktorka Kateřina: Hlavu si myju každý den, ale obvykle žádné přípravky na objem nepoužívám. Pěnu jsem při testování nanášela zhruba 3× týdně. Po umytí hlavy jsem ji vetřela do mokrých vlasů a pak vyfoukala. Žádný velký vliv na objem jsem sice u svých jemných vlasů nepozorovala, ale vlasy po něm byly voňavější a zářivější. Při závěrečném stylingu se ovšem neobešly bez lakování.

Foto: Archiv firmy

Stylingová pěna Farfalla, 368 Kč (150 ml), prodává BioooFoto: Archiv firmy

Sprej s výtažky z kaviáru

Testovala redaktorka Renata: Sprej se nanáší na suché vlasy předtím, než si vytvarujete účes, a lze ho použít také na „upláclou“ ofinu. Není jako lak na vlasy, je daleko jemnější, nelepí vlasy k sobě, stále jsou živé a vypadají přirozeně, ale nepoletují jako čerstvě vyfoukané. I po použití je můžete snadno rozčesat, nic na nich nezůstává nalepené. I na dotyk je účes přirozený, nemusíte se bát do něj hrábnout, zároveň přípravek dodává trochu lesku. Jemně voní, ale nikoli rušivě.

Foto: Archiv firmy

Multifunkční texturizační lehký sprej pro objem a tvar Alterna Caviar anti-aging, 850 Kč (184 g), prodává SalononlineFoto: Archiv firmy

Objemový přípravek v gelové formě

Testovala fotoeditorka Marianna: Skvělý vlasový přípravek. Má konzistenci jako gel, ale není tak lepivý a dá se hezky vetřít. Za mě je určitě lepší použít ho na mokré vlasy a pak vysušit fénem, vlasy jsou načechranější a provzdušněné, nejsou těžké jako po použití tužidla.

Po některých přípravcích mám totiž pocit „špinavých“ těžkých vlasů, tady vůbec necítím, že bych něco použila. Účes vydrží bez problémů celý večer, a ještě vlasy krásně voní po ovoci. Na léto je fajn, že vlasy chrání před sluníčkem, také je pro mě pozitivum, že není testovaný na zvířatech.

Foto: Archiv firmy

Stylingový objemový fluid Paul Mitchell Extra-Body Thicken Up, 910 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Sprej na jemné vlasy

Testovala editorka Barbora: Mám jemnější barvené vlasy a tenhle objemový sprej mi opravdu vyhovuje. Parádně zvětší objem od kořínků – po vyfoukání mám „velké vlasy“ jako zamlada, které drží a působí pevnějším dojmem, ale zároveň to není žádná nepoddajná helma.

Sprej zůstává na místě do dalšího použití – není tedy nutné mýt hlavu každý den, stačí ráno vstát a vlasy znovu jen krátce vyfénovat s kulatým kartáčem a objem se obnoví. To mi vyhovuje, protože mám suché vlasy i kůži a každodenní mytí hlavy mi nedělá dobře, zvlášť v zimě. Za mě opravdu šikovný produkt, který jsem si oblíbila hned po prvním použití, a to je co říct, protože vlasový styling není zrovna moje oblíbená disciplína.

Foto: Archiv firmy

Stylingový sprej pro objem jemných vlasů od kořínků Matrix Total Results High Amplify, 295 Kč (250 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Sprej pro lepší texturu účesu

Testovala redaktorka Lucka: Za mě je texturizační sprej pro objem must-have každé ženy. Z kluzkých a zplihlých vlasů máte jedním či dvěma stříknutími vlasy, se kterými můžete něco tvořit – nebo alespoň lépe drží tvar. Přípravek vlasy zdrsní tak akorát, aby šly i pročesat (není to jako lak, který by je slepil), objem dodá spolehlivě.

Trochu mi přijde, že tento sprej supluje zároveň i suchý šampon. Používám jej na vrchu hlavy blízko ke kořínkům, ale i do délek, když je mám navlněné: vlny jsou pak nadýchanější a jejich tvar zůstane zachovaný.

Foto: Archiv firmy

Suchý texturizační sprej pro objem Mydentity MythiccBody, 930 Kč (320 g), prodává SalononlineFoto: Archiv firmy

Mléko na plážové vlny

Testovala redaktorka Pavla: Nejprve mě zmátl název lotion, protože jsem čekala konzistenci nějakého bílého krému, ale jde spíš o gel, který slibuje vytvořit měkký objemný účes inspirovaný pobytem na pláži. A vzhledem k tomu, že mám velmi jemné vlasy, které se bez podpory objemu a laku neobejdou, aby nebyly rozlítané, byla jsem na tento přípravek zvědavá.

Má se nanášet do suchých vlasů, což jsem udělala hned ráno, a produkt splnil, co slibuje. Vlasy se opravdu jemně zvlnily a podařilo se mi vytvořit ledabylé mikádo. Mléko lze nanést i do vlhkých vlasů a pak ho nechat uschnout. Takže za mě bude přípravek super hlavně v létě, kdy mi ušetří čas, který jinak musím věnovat dlouhému foukání přes kulatý kartáč.

Foto: Archiv firmy

Mléko na podporu objemu a plážových vln Neuma NeuVolume Surf Lotion, 980 Kč (200 ml) Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám