Hlavní obsah

Salát Waldorf

Hodnocení:
(3)
Foto: Roberto Vano, Petr Schober
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Elixír zdraví a chuti? Salát Waldorf. Oceníte ho nejen v parném létě!

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 jablka
  • 1 hrnek řapíkatého celeru
  • 1/4 hrnku vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku červeného hroznového vína
  • 1/4 hrnku rozinek
  • 1/2 hrnku majonézy
  • šťáva z půlky citronu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky bílého mletého pepře
  • 4 listy hlávkového salátu
Článek

Postup

Do hluboké mísy dáme středně velká a oloupaná jablka nakrájená na menší kostičky, celer nakrájený na menší kousky, hroznové víno rozkrájené na půlky, nahrubo nasekané ořechy a rozinky předem namočené v horké vodě. Přidáme majonézu, citronovou šťávu, sůl, pepř a vše promícháme. Přikryjeme (průhlednou potravinovou fólií) a necháme v ledničce vychladit (min. 30 minut). Vytáhneme z ledničky, promícháme a podáváme na listech hlávkového salátu.

ynezorPumanzeSaNyknalC