Hlavní obsah
3,4
(117)
Foto: Bonduelle

Foto: Bonduelle

Hubnutí do plavek už letos asi nebude úplně aktuální, ale stejně není od věci sem tam trochu odlehčit. Skvěle to jde se sytými saláty k obědu, které navíc i pěkně vypadají. Připravte si je prakticky do zavařovačky, ze které nic nevyteče, a zeleninu i další suroviny použijte pokaždé podle toho, na co máte zrovna chuť, nebo čím zrovna disponuje vaše lednička.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Salát
  • 2 hrsti cherry rajčat
  • 100 g kukuřice
  • 4 lžíce kuskusu
  • 100 g sterilované cizrny
  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
Zálivka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Pokud si salát chystáte s sebou do práce nebo na cestu, připravte si 2 skleničky s uzávěrem. Kuskus  připravte dle návodu na obalu.

02.

Přímo ve skleničce pak připravte zálivku – protřepejte v ní olivový olej, balzamiko, sůl, pepř a dle chuti také citronovou šťávu. Polovinu dresinku přelijte do druhé skleničky.

03.

Do skleniček pak navrstvěte cherry rajčata, sterilovanou kukuřici, kuskus, cizrnu, scezeného tuňáka a bazalku, petrželku nebo mátu.

04.

Jezte rovnou ze skleničky nebo v práci či ve škole vyklopte do misky, ve které vše lépe promícháte.

Tip: Z bílkovin se kromě tuňáka hodí i vařená vejce, různé ořechy a semínka nebo třeba kousky grilovaného kuřete. Cizrnu příště vyměňte za čočku a kuskus za jáhly, bulgur nebo drobné těstoviny.

V receptu se používá mini plechovka cizrny sterilované, jestli si ji ale vaříte sami, připravte ji rovnou více a ze zbytku udělejte kokosové kari se špenátem, hummus  nebo třeba zdravé zobání místo chipsů.

Načítám