Hubnutí do plavek už letos asi nebude úplně aktuální, ale stejně není od věci sem tam trochu odlehčit. Skvěle to jde se sytými saláty k obědu, které navíc i pěkně vypadají. Připravte si je prakticky do zavařovačky, ze které nic nevyteče, a zeleninu i další suroviny použijte pokaždé podle toho, na co máte zrovna chuť, nebo čím zrovna disponuje vaše lednička.
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter.
Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete.
Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech.
Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek
Postup
01.
Pokud si salát chystáte s sebou do práce nebo na cestu, připravte si 2 skleničky s uzávěrem. Kuskus připravte dle návodu na obalu.
Přímo ve skleničce pak připravte zálivku – protřepejte v ní olivový olej, balzamiko, sůl, pepř a dle chuti také citronovou šťávu. Polovinu dresinku přelijte do druhé skleničky.
03.
Do skleniček pak navrstvěte cherry rajčata, sterilovanou kukuřici, kuskus, cizrnu, scezeného tuňáka a bazalku, petrželku nebo mátu.
Jezte rovnou ze skleničky nebo v práci či ve škole vyklopte do misky, ve které vše lépe promícháte.
Tip: Z bílkovin se kromě tuňáka hodí i vařená vejce, různé ořechy a semínka nebo třeba kousky grilovaného kuřete. Cizrnu příště vyměňte za čočku a kuskus za jáhly, bulgur nebo drobné těstoviny.