Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát ideální pro slavnostní příležitosti, třeba na Vánoce. Čekankové puky mají sezonu v zimě, kdy je čerstvá listová zelenina méně dostupná.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 250 g červené čekanky
  • 250 g bílé čekanky
  • 1 špetka soli
  • 1 kelímek zakysané smetany
    7
  • 6 lžic majonézy
    3
  • 1 lžička dijonské hořčice
    10
  • 1 lžička worcesterské omáčky
    1
    6
  • 80 g sýru s modrou plísní
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Čekanky očistěte a rozdělte na listy, které urovnejte na talířky a lehce posolte

02.

. V misce umíchejte smetanu, majonézu, worcesterovou omáčku, hořčici a nastrouhanou nivu. Dle chuti ji můžete ještě přisolit.

03.

 Tímto dresinkem přelijte čekankové listy a pro zpestření je můžete ještě přizdobit mletými nebo nasekanými oříšky.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie893,4 kJ
Bílkoviny5,43 g
Tuky19,31 g
Sacharidy5,29 g
Sůl1,14 g
SAFA6,73 g
Vláknina3,37 g
Cukry2,73 g

Načítám