Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Červené zelí, jablka a brusinky perfektně ladí s kančí pečínkou, divokou kachnou i jelení kýtou.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 300 g červeného zelí
  • 3 ks jablek
  • 5 lžic brusinkového kompotu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky cukru krupice
  • 1 špetka soli
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očištěné zelí nakrájejte nebo nakrouhejte na tenké nudličky, prosypte solí a promněte, šťávu vymačkejte. 

02.

Oloupaná jablka nastrouhejte na hrubém struhadle, spolu s brusinkami přidejte k zelí a ochuťte citronovou šťávou a cukrem. Nechte v chladu odležet.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie281,8 kJ
Bílkoviny1,05 g
Tuky0,4 g
Sacharidy13,69 g
Sůl0,19 g
SAFA0,07 g
Vláknina3,19 g
Cukry11,66 g
Související témata:

Načítám